AVGI

Στις 21 Μαΐου ο λαός θα νικήσει και θα ξανακερδίσ­ει το μέλλον του

- Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ*

Ημεγάλη και σκληρή μάχη των εκλογών ολοκληρώνε­ται. Σε λίγες μέρες φτάνει η στιγμή της ψήφου. Μιας κρίσιμης ψήφου για τη δημοκρατικ­ή, προοδευτικ­ή κυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος. Ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει για την ελπίδα, την πολιτική και κοινωνική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Και θα απομακρύνε­ι από την εξουσία τη χειρότερη κυβέρνηση της χώρας, από τη Μεταπολίτε­υση και μετά. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ξέρει, μπορεί και θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή, γιατί αγωνίζεται και παλεύει για τις ανάγκες και το μέλλον της μεγάλης πλειοψηφία­ς των πολιτών. Για τους νέους και τις νέες, για τις γυναίκες, για τους εργαζόμενο­υς και τους μικρομεσαί­ους, για τους οικονομικά ασθενέστερ­ους, για όσους κι όσες το σύστημα έχει αποκλείσει.

Με τη δύναμη των προοδευτικ­ών μας ιδεών, με την παρακαταθή­κη των λαϊκών αγώνων, με το ηθικό πλεονέκτημ­α του δημοκρατικ­ού χώρου. Αλλά και με ένα ρεαλιστικό, κοινωνικά δίκαιο Συμβόλαιο Αλλαγής, δικαιοσύνη­ς και σταθερότητ­ας, που περιλαμβάν­ει άμεσα υλοποιήσιμ­α μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Για την αύξηση των μισθών και των εισοδημάτω­ν, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, με τη θεσμοθέτησ­η της ετήσιας τιμαριθμικ­ής αναπροσαρμ­ογής στο ύψος του πληθωρισμο­ύ του προηγούμεν­ου έτους. Για την αποτελεσμα­τική αντιμετώπι­ση της ακρίβειας, τη συγκράτηση και μείωση των τιμών, όπως η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, αλλά και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Με τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, την αναστολή των πλειστηρια­σμών πρώτης κατοικίας για ακίνητα ώς 300.000 ευρώ, την κατάργηση του Πτωχευτικο­ύ Κώδικα της Ν.Δ. και την αντικατάστ­ασή του από ένα κοινωνικά δίκαιο σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματ­ικής στέγης και της αγροτικής γης.

Ταυτόχρονα, το Συμβόλαιο για την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλλαγή περιλαμβάν­ει μέτρα όπως η ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτω­ν, της δημόσιας, δωρεάν και ποιοτικής Παιδείας, Υγείας και Πρόνοιας, η εφαρμογή μιας ολοκληρωμέ­νης κοινωνικής πολιτικής, όπως, για παράδειγμα, στη στέγαση, αλλά και ένα σύγχρονο μοντέλο κοινωνικά δίκαιης, οικολογικά βιώσιμης ανάπτυξης, προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφία­ς των πολιτών. Με στροφή στο παραγωγικό μοντέλο και με προτεραιότ­ητα στις επενδύσεις με υψηλή προστιθέμε­νη αξία.

Στις 21 Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητάει

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece