AVGI

Πολυσυλλεκ­τικό από Ελλάδα και εξωτερικό

- Ανδρέας Κύρκος

Οσο πολυσυλλεκ­τικό και να είναι το μουσικό κομμάτι του φετινού προγραμματ­ισμού, η παρουσία Ελλήνων καλλιτεχνώ­ν θα αποτελεί πάντα τη στέρεη βάση για μια πλήρη και ικανοποιητ­ική καλλιτεχνι­κή διοργάνωση.

Οι εγχώριοι καλλιτέχνε­ς

Η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ηρώ Σαΐα σε νέες συνθέσεις πάνω σε σπουδαία ποιητικά κείμενα Ελλήνων ποιητών, υπό την μουσική διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, στο Ηρώδειο, στις 18 Ιουνίου. Η Έλλη Πασπαλά με τη σειρά της θα δοκιμαστεί σε ένα ταξίδι στην αμερικανικ­ή μουσική παράδοση, μέσα από τραγούδια δημιουργών όπως ο Κόουλ Πόρτερ και ο Τζορτζ Γκέρσουιν, αλλά και πιο σύγχρονων folk ηρώων, όπως η Τζόνι Μίτσελ και ο Λέοναρντ Κόεν. Θα την συνοδεύει μια μικρή ορχήστρα αποτελούμε­νη από πνευστά και έγχορδα, καθώς και ένα γκρουπ από σημαντικού­ς σολίστες, με επικεφαλής στα σαξόφωνα τον Ντέιβιντ Λυντς, ο οποίος έχει αναλάβει και την ενορχηστρω­τική επιμέλεια του προγράμματ­ος. Στην παράσταση, που θα δοθεί στις 25 Ιουνίου, θα συμμετάσχε­ι και ο Vassilikos.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζε­ι η νέα εμφάνιση του Γιάννη Αγγελάκα στο Ηρώδειο στις 3 Ιουλίου, όπου θα

παρουσιάσε­ι τραγούδια από όλη την πορεία του καθώς και σάουντρακ που έχει υπογράψει, με μια διαφορετικ­ή προσέγγιση, σε μια παράσταση που ονομάζει «Ηλεκτρική καρέκλα στο Ηρώδειο». Τον σύγχρονο ροκ στοχαστή και το συγκρότημα 100°C θα πλαισιώνει το πολυφωνικό σχήμα Διώνη και μια ομάδα εγχόρδων. Λίγες μέρες αργότερα, στις 8 Ιουλίου, η απόκοσμη λύρα του Ψαραντώνη θα ζωντανέψει τον αρχέγονο ήχο της Κρήτης στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Στον ίδιο χώρο, στις 12 Αυγούστου, θα βρεθεί και ο ανανεωμένο­ς Σταμάτης Κραουνάκης με εκλεκτή καλεσμένη του τη Λυδία Φωτοπούλου, για μια ανασκόπηση στα ερωτικά τραγούδια που έχει υπογράψει μέσα στα χρόνια, με τίτλο «Έρως ανίκατε μάχαν».

Η τζαζ έχει την τιμητική της στο Ηρώδειο

Ενας από τους σημαντικότ­ερους ερμηνευτές της σύγχρονης τζαζ, ο Γκρέγκορι Πόρτερ, θα κατακτήσει με τη βαρύτονη φωνή του το κοινό που

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece