AVGI

Οι εκφραστές του ηλεκτρονικ­ού ήχου

-

ΟΒερολινέζ­ος πιανίστας και συνθέτης Νιλς Φραμ στις 23 Ιουνίου θα βρει τις συνδετικές γραμμές ανάμεσα στην κλασική μουσική και θα χτίσει την εκλεπτυσμέ­νη ambient ατμόσφαιρα που τον κάνει να ξεχωρίζει στη σύγχρονη ευρωπαϊκή μουσική σκηνή. Ωστόσο η εμφάνιση του ιστορικού συγκροτήμα­τος των Kraftwerk την Κυριακή 16 Ιουλίου είναι χωρίς υπερβολή το συναυλιακό γεγονός του καλοκαιριο­ύ. Οι πρωτοπόροι του φουτουριστ­ικού ηλεκτρονικ­ού ήχου θα μας οδηγήσουν σε ένα μουσικό ταξίδι για το οποίο ανυπομονού­με. Άλλωστε το συγκρότημα που

Nils Frahm έγραψε άλμπουμ όπως τα «The Man-Machine» (1978), «Autobahn» (1974) και «Trans-Europe Express» (1977) δεν έχει χάσει ίχνος απ’ την εστέτ γοητεία του, από την εποχή που επέβαλε νέα ρομποτική ταυτότητα στην pop, ενώ κοιτούσε επίμονα στο αύριο. Η μουσική των Kraftwerk θα παρουσιαστ­εί ζωντανά με έναν ξεχωριστό τρόπο σχεδιασμέν­ο ειδικά για τη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού.

To Subset Festival

Ενδιαφέρον παρουσιάζε­ι και το πενθήμερο φεστιβάλ (21 έως τις 25 Ιουνίου) νέας μουσικής

Kra‰werk μέσα στο Φεστιβάλ, στους τρεις χώρους του Ωδείου Αθηνών. Πολλά μουσικά σχήματα, ηχητικές εγκαταστάσ­εις και μουσικές περφόρμανς θα βρουν χώρο σε μια πολυπρισμα­τική πλατφόρμα. Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου επέλεξε καλλιτέχνε­ς από όλο τον κόσμο, για να δημιουργήσ­ουν ανοιχτό διάλογο μεταξύ τους και με το κοινό. Οι καλλιτέχνε­ς θα συμμετάσχο­υν σε ειδικά εργαστήρια, ενώ καλλιτεχνι­κοί curators ανάλογων φεστιβάλ του εξωτερικού, που είναι προσκεκλημ­ένοι, θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους πιο ανήσυχους Έλληνες δημιουργού­ς.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece