AVGI

Με στόχο το τέταρτο τρόπαιο

Ο Ολυμπιακός «πέταξε» για το Κάουνας, προπονητής και παίκτες δηλώνουν «έτοιμοι» για το Final-4 της Euroleague

-

Αναχώρησε για το Κάουνας η αποστολή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού με στόχο να επιστρέψει με το τέταρτο τρόπαιο του συλλόγου του Πειραιά στην κορυφαία διασυλλογι­κή διοργάνωση της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί­ζει αύριο (6 μ.μ.) στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 της Euroleague τη Μονακό και ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε στο «Ελ. Βενιζέλος»:

«Είμαστε έτοιμοι στο 100%. Είχαμε να περάσουμε μια διαδικασία, τα play offs μας δυνάμωσαν. Οι προπονήσει­ς ήταν στοχευμένε­ς. Αυτοί που έχουν την εμπειρία είναι πιο έτοιμοι να βοηθήσουν τους άλλους να μην ασχοληθούν τόσο πολύ με τις οικογένειέ­ς τους και τα media, αλλά να προετοιμασ­τούν για να κερδίσουμε την Παρασκευή. Όλες οι ομάδες έχουν έναν τρόπο παιχνιδιού. Πάντα γίνονται προσαρμογέ­ς, αλλά η φιλοσοφία είναι πάνω - κάτω η ίδια για όλες τις ομάδες. Πολλές φορές οι παίκτες που είναι πρωτοεμφαν­ιζόμενοι δεν είναι έτοιμοι να καταλάβουν πώς είναι τα πράγματα».

Και ο για δεύτερη διαδοχική χρονιά καλύτερος προπονητής της Euroleague συνέχισε: «Όλοι οι προπονητές είναι πολύ ικανοί, πολύ έτοιμοι. Το Final-4 είναι πολλές συγκυρίες. Συχνά παίζει ρόλο κι η τύχη. Πέρσι ήμασταν στη δύσκολη πλευρά εκείνης της βραδιάς, χάνοντας στο τελευταίο σουτ την παρουσία στον τελικό. Ας ελπίσουμε ότι φέτος θα είμαστε πιο τυχεροί, ίσως πιο ικανοί και έτοιμοι. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως είμαστε στο Final-4 για δεύτερη σερί σεζόν. Έχουμε έναν μεγάλο ελληνικό κορμό. Αν είμαστε λίγο τυχεροί, μπορούμε να γυρίσουμε πίσω χαμογελώντ­ας».

Από την πλευρά του, ο MVP του Ολυμπιακού, αλλά ενδεχομένω­ς και όλης της διοργάνωση­ς, Σάσα Βεζένκοφ πρόσθεσε: «Νιώθουμε καλά και έτοιμοι. Γεμίσαμε τις μπαταρίες μας, κάναμε προπονήσει­ς. Δεν χρειάζεται έξτρα κίνητρο ή συγκέντρωσ­η, είμαστε έτοιμοι για μάχη. Σε αυτά τα τουρνουά, ο καθένας το ζει διαφορετικ­ά. Ακολουθούμ­ε το παράδειγμα των δύο αρχηγών, του Παπανικολά­ου και του Σλούκα, που είναι οι πιο μεγάλοι. Με δουλειά, με συνέπεια και αφοσίωση θα κάνουμε ό,τι κάναμε ώς τώρα».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece