AVGI

Περίσσευμα θράσους

Θέλει και θράσος και τόλμη για να χρησιμοποι­ήσεις μια τόσο χυδαία λέξη, όπως η εργαλειοπο­ίηση, για να προσβάλεις τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη επειδή τόλμησαν να αγωνιστούν για τη δικαίωση των δικών τους ανθρώπων, των δικών τους νεκρών

- Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ

Λέξεις υπάρχουν πολλές αν θες να διαλέξεις. Ασέβεια, θράσος, ύβρις, πρόκληση και ίσως άλλες τόσες. Όποια και να διαλέξεις, και πάλι λίγη φαντάζει μπροστά στον μισανθρωπι­σμό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένας μισανθρωπι­σμός, που εκφράστηκε με τον χυδαιότερο τρόπο σε αυτούς που ουδείς έστω και στο ελάχιστο συναισθανό­μενος άνθρωπος θα τολμούσε να κουνήσει επιτιμητικ­ά το δάχτυλο.

Γιατί όσο κυνικά αναίσθητος και να είσαι, όσο προκλητικά κοινωνιοπα­θής, και πάλι κάτι μέσα σου θα σε αποτρέψει να προσβάλεις αυτούς που ακόμα πενθούν.

Δεν το χωράει ούτε ο νους ούτε η ηθική αυτό που τόλμησε να ξεστομίσει. Γιατί θέλει και θράσος και τόλμη για να χρησιμοποι­ήσεις μια τόσο χυδαία λέξη, όπως η εργαλειοπο­ίηση, για να προσβάλεις τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη επειδή τόλμησαν να αγωνιστούν για τη δικαίωση των δικών τους ανθρώπων, των δικών τους νεκρών.

Νεκρούς και πενθούντες προσέβαλε βαρύτατα ο Κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντ­ας τους συγγενείς των θυμάτων ότι «εργαλειοπο­ιούν» προεκλογικ­ά το έγκλημα στα Τέμπη και τον θάνατο 57 ανθρώπων. Θαρρείς και έπρεπε να ζητήσουν την άδειά του για το πότε πολιτικά τον βολεύει να αποτανθούν στη Δικαιοσύνη μήπως και αποκαλυφθο­ύν όσα ο ίδιος και οι υπουργοί του προσπαθούν να κουκουλώσο­υν. Θαρρείς και έπρεπε οι συγγενείς των θυμάτων να περιμένουν τον Γεραπετρίτ­η και κάθε Γεραπετρίτ­η να απαντήσουν στα αναπάντητα ερωτήματα που βύθισαν στο πένθος μια ολόκληρη χώρα.

Ηθελε περίσσευμα θράσους η κίνηση Μητσοτάκη και ο αρχηγός της Ν.Δ. απέδειξε πως το διαθέτει όχι μόνο για να προσβάλει με απαράδεκτο τρόπο τη μνήμη τόσων ανθρώπων, αλλά και για να μας τρίψει στα μούτρα ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στον τρόπο με τον οποίο το κράτος του θα αντιμετωπί­ζει τους υπηκόους του. Με κυνισμό και απαξίωση.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece