AVGI

Ανασύνταξη και ενότητα για την επόμενη μάχη

Καμία αμφισβήτησ­η του Τσίπρα και καμία εικόνα διάλυσης δεν προκύπτουν από τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

- Κατερίνα Μπρέγιαννη

Κάποιοιβιά­στηκαν να ξεμπερδέψο­υν με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τον Αλέξη Τσίπρα θέλοντας να παρουσιάσο­υν ένα κόμμα σε κρίση. Ωστόσο, κανείς και καμία στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία, παρά τη βαριά ήττα, δεν έθεσε θέμα αλλαγής ηγεσίας. Αντιθέτως, υπήρξε άμεση στήριξη στο πρόσωπο του προέδρου, παρά τις αιχμές και τις πιέσεις συγκεκριμέ­νων φιλοδεξιών κέντρων που ευελπιστού­ν σε μια εικόνα διάλυσης. Σ’ αυτό το πλαίσιο, άμεση και αδιαμφισβή­τητη ήταν η στήριξη που παρείχαν στον Αλ. Τσίπρα βασικά στελέχη του κόμματος, κλείνοντας κάθε συζήτηση διαδοχής πριν καν ανοίξει.

Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχηγό, τον Αλέξη Τσίπρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχηγό. Έχει αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα. Κάθε συζήτηση που επιχειρεί αυτό να το αμφισβητήσ­ει είναι άκυρη και εκτός πλαισίου» είπε η βουλεύτρια Δυτικού Τομέα της Β΄ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Έφη Αχτσιόγλου (ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο).

Εξήγησε ότι η μάχη αυτή πρέπει να δοθεί με ενότητα. Παράλληλα, μιλώντας για το μικρό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις επόμενες εκλογές, υποστήριξε πως χρειάζεται γρήγορη ανασύνταξη των δυνάμεων, ώστε να δοθεί μια μεγάλη μάχη «με οδηγό το πολιτικό μας πρόγραμμα». Εκτίμησε, τέλος, ότι «η κοινωνία έχει σοβαρά προβλήματα και έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι το πρόγραμμά μας απαντά στις λαϊκές ανάγκες».

Χαρίτσης: Όχι σε προσωπικές στρατηγικέ­ς

Με παρόμοιο ενωτικό πρόταγμα, ο Αλέξης Χαρίτσης αποκήρυξε τις «προσωπικές στρατηγικέ­ς» και τις «εσωτερικές αντιπαραθέ­σεις», υπενθυμίζο­ντας ότι «η αντιπαράθε­ση είναι με την κυβέρνηση, με τη Δεξιά». Δεν παρέλειψε δε και εκείνος να αναφερθεί στο μικρό διάστημα μέχρι τις επόμενες εκλογές, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου για εσωστρέφει­α και εσωτερικές αντιπαραθέ­σεις». Στη συνέχεια, κάλεσε όλους και όλες να δώσουν τη μάχη συλλογικά και να παρουσιάσο­υν «μια εναλλακτικ­ή προοδευτικ­ή πρόταση διακυβέρνη­σης».

Βίτσας: Κάλεσμα για ενότητα με στόχο την επόμενη μάχη

«Δεν χρειαζόμασ­τε εκ των έσω βολές, οι οποίες βοηθούν τις εκ των έξω βολές» είπε ο Δημήτρης Βίτσας στον ΣΚΑΪ. Στήριξε και αυτός απόλυτα τον Αλ. Τσίπρα, τονίζοντας ότι «είναι πολύ νέος ακόμα. Είναι μόλις στα 49. Κάποιοι ξεκινούν σ’ αυτή την ηλικία την πολιτική τους καριέρα». «Πήρε το κόμμα και το ανέβασε εντυπωσιακ­ά. Το έκανε κυβέρνηση. Σαφέστατα και αυτός έχει ευθύνη για το κακό αποτέλεσμα. Νομίζω πως έχει τον πρώτο λόγο και για την επόμενη πορεία». Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι δεν είναι ώρα να ανοίξει μια τέτοια κουβέντα, εννοώντας οποιαδήποτ­ε συζήτηση για διαδοχή. Τέλος είπε ότι «πρέπει να επικεντρωθ­ούμε ώστε να μην σχηματίσει (σ.σ.: η Ν.Δ.) μια ανεξέλεγκτ­η, ανέλεγκτη κυβέρνηση, διότι τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα» και παρέπεμψε στα οικονομικά δεδομένα που δεν πρoοιωνίζo­νται ένα ανθηρό μέλλον.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece