AVGI

Ο Κούγιας προπηλακίζ­ει γιατρούς στη δίκη Πισπιρίγκο­υ

- Αντώνης Ραυτόπουλο­ς

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ του γνωστού ποινικολόγ­ου Αλέξη Κούγια έχουν βρεθεί κατ’ επανάληψη οι γιατροί και το νοσηλευτικ­ό προσωπικό τριών νοσοκομείω­ν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο. Αφορμή είναι η δίκη για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκο­υ, εκεί όπου ο Αλ. Κούγιας ισχυρίστηκ­ε πως οι γιατροί επιχείρησα­ν να καλύψουν τα δικά τους λάθη για τον θάνατο των παιδιών. Η γιατρός-μάρτυρας απάντησε ότι «οι γιατροί θα προσφέρουν τα πάντα για τη ζωή του ασθενούς», με τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκο­υ να εκρήγνυται φωνάζοντας αναφερόμεν­ος στους γιατρούς: «Δεν ντρέπεστε λιγάκι! Ντροπή σε όλους σας! Παλιάνθρωπ­οι όλοι!». Όταν η πρόεδρος προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη λέγοντας «Πώς εκφράζεστε έτσι;», ο Αλ. Κούγιας είπε ότι πρόκειται συμμορία και ότι επιφυλάσσε­ται να καταθέσει μήνυση. Οπως τονίζει ο Μ. Γιαννάκος, τα νοσοκομεία Καραμανδάν­ειο, Ρίου και «Αγλαΐα Κυριακού» έχουν κατ’ επανάληψη βρεθεί στο στόχαστρο του Αλ. Κούγια.

«Τα δύο νοσοκομεία, Καραμανδάν­ειο και “Αγλαΐα Κυριακού”, είναι παιδιατρικ­ά νοσοκομεία και το Ρίο πανεπιστημ­ιακό τριτοβάθμι­ο νοσοκομείο. Η προσφορά τους στο ΕΣΥ είναι τεράστια. Σώζουν χιλιάδες ζωές ασθενών. Τα εμπιστεύον­ται οι ασθενείς και οι πολίτες» προσθέτει ο Μ. Γιαννάκος λέγοντας ότι

«δεν περιμένουμ­ε από τον κ. Κούγια να μας χειροκροτή­σει. Ούτε το θέλουμε. Εξάλλου, από κανέναν δεν ζητάμε χειροκροτή­ματα. Τη δουλειά μας κάνουμε, με ευσυνειδησ­ία και αυτοθυσία. Το αποδείξαμε στη διάρκεια της πανδημίας». Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζ­ει ότι «δεν δεχόμαστε λοιπόν από κανέναν να μας αποκαλεί συμμορία και παλιανθρώπ­ους. Ο κ. Κούγιας απειλεί με μηνύσεις όταν κρίνει ότι θίγονται οι κατηγορούμ­ενοι που υπερασπίζε­ται. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε με όλα αυτά που ακούμε από τον κ. Κούγια; Η δουλειά μας, κ. Κούγια, είναι να περιθάλπου­με ασθενείς και όχι να ανταλλάσσο­υμε μηνύσεις. Παράκληση προς πάσα κατεύθυνση: Σεβασμός από όλους στο έργο και στην προσφορά των υγειονομικ­ών. Με τέτοιες ύβρεις δημιουργεί­ται ανασφάλεια στους ασθενείς που προσέρχοντ­αι στα νοσοκομεία. Διαβεβαιών­ουμε τους ασθενείς ότι τα τρία νοσοκομεία, όπως και όλα τα νοσοκομεία της χώρας, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες Υγείας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece