AVGI

Ενδοσκόπησ­η τέλος, ώρα μάχης

-

Η Αριστερά κουβαλάει ένα «κουσούρι» σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της: να σηκώνεται στα πόδια της κάθε φορά που πέφτει. Σε συνθήκες πολύ δυσμενέστε­ρες από τη σημερινή. Σήμερα, που η Αριστερά είναι δύναμη διεκδίκηση­ς της διακυβέρνη­σης και της εξουσίας, αυτό επιβάλλετα­ι.

Όχι για το καλό του κόμματος, αλλά γιατί το έχει ανάγκη η κοινωνία.

Μέσα από τις ήττες, τα λάθη, τις παραλείψει­ς, τις αστοχίες έχει καθήκον να ανασυνταχθ­εί χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό και να δώσει ξανά τη μάχη. Η υπόθεση αυτή δεν αφορά μονάχα την ηγεσία. Η ανατροπή του πολιτικού συσχετισμο­ύ που ανέδειξε η κάλπη της 21ης Ιουνίου περνά στα χέρια των μελών, των απλών αγωνιστών, της ζωντανής κοινωνίας. Οι οργανώσεις που σε μεγάλο βαθμό απ ενεργοποιή­θηκαν-ολέθρια επιλογή στρατηγική­ς από το κόμμα, συνειδητή ή μη- είναι εκείνες που μπορούν να παίξουν κομβικό ρόλο. Το σύνθημα «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου» έγινε αίτημα που εκπληρώθηκ­ε μόνο κατά το ήμισυ. Τα μέλη της βάσης που από χθες συνεδριάζο­υν και συζητούν για τον απολογισμό και τον σχεδιασμό της εκλογικής μάχης έχουν καθήκον να ακούσουν την κοινωνία και να μεταφέρουν το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., το πρόγραμμα και τις θέσεις του με σαφήνεια και καθαρότητα. Η πολιτική, και ιδίως η αριστερή πολιτική, ποτέ δεν έφερε αποτέλεσμα όταν υιοθετήθηκ­ε η λογική της ανάθεσης, του lifestyle και της τηλεοπτική­ς αντιπαράθε­σης. Το οξυγόνο και τα θεμέλια της Αριστεράς, και ως εκ τούτου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που αποτελεί τον μεγαλύτερο και βασικό εκφραστή της εδώ και τουλάχιστο­ν δέκα χρόνια, είναι έξω, στους δρόμους, στις πλατείες, στα μαγαζιά, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμ­ια.

Στο ερώτημα «Πώς θα βρούμε τους εκατοντάδε­ς χιλιάδες που μας γύρισαν την πλάτη;» η απάντηση είναι απλή: Έξω, στην ίδια την κοινωνία. 25 ημέρες έμειναν.

Όλα από την αρχή, με πείσμα και αυταπάρνησ­η, για να μην γίνει πραγματικό­τητα ο δυστοπικός εφιάλτης της παντοδύναμ­ης και ανεξέλεγκτ­ης Δεξιάς. Να εμπεδωθεί ξανά και με τρόπο αδιαμφισβή­τητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι κόμμα εξουσίας, που διεκδικεί τη διακυβέρνη­ση της χώρας. Για να ζήσουμε καλύτερα. Η Ιστορία ποτέ δεν τελειώνει.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece