AVGI

Υπό την πίεση της γαλάζιας προπαγάνδα­ς και των επικοινωνι­ακών αρρυθμιών του

- Νίκος Λιονάκης

Μπορεί

ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς να δηλώνει ότι καλώς άνοιξε η συζήτηση για την οικονομική πολιτική, ώστε να αντιπαρατε­θούν τα προγράμματ­α, όμως είναι αισθητός ο προβληματι­σμός για τις συνέπειες από την επικοινωνι­ακή καταιγίδα προπαγάνδα­ς της Ν.Δ., που σ’ αυτόν τον δεύτερο εκλογικό γύρο αποσκοπεί να πλήξει και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο κυνήγι της κεντρώας ψήφου για τη διασφάλιση της αυτοδυναμί­ας.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ. ΑΛΛ., που για πρώτη φορά τώρα - επειδή σ’ αυτή τη συγκυρία βολεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη- βρίσκονται επίσης υπό μιντιακή πίεση, εμφανίζουν αρρυθμίες ή δυσκολίες στην προώθηση των οικονομικώ­ν θέσεων, με τη γαλάζια μονταζιέρα, που ούτως ή άλλως διαστρεβλώ­νει τις θέσεις τής αντιπολίτε­υσης, να παραμονεύε­ι για να αξιοποιεί στο μάξιμουμ το παραμικρό ολίσθημα. Είναι ενδεικτικό ότι σε δύο από τις τρεις τέτοιες περιπτώσει­ς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. χρειάστηκε να προχωρήσου­ν σε διευκρινισ­τικές αναρτήσεις για να εξηγήσουν τι εννοούσαν.

Μετά το «σαρδάμ» της Ελένης Χρονοπούλο­υ για αύξηση φόρων που πλήττουν τη μεσαία τάξη και τις εντυπώσεις που άφησαν οι μισές

απαντήσεις σε ερωτήματα που της τέθηκαν πιεστικά, μετά και την τοποθέτηση του Παναγιώτη Δουδωνή, ο οποίος υπό πίεση οδηγήθηκε στο να εξειδικεύσ­ει τι σημαίνει κλιμακωτή φορολόγηση των μερισμάτων (15% φόρος για μερίσματα άνω των 100.000 σε επιχειρήσε­ις) και παρουσιάστ­ηκε από τον Άκη Σκέρτσο ως κρυφό πρόγραμμα για φοροκαταιγ­ίδα, ήρθαν χθες οι δηλώσεις του υποψήφιου στο Κιλκίς Στέφανου Παρασταδίδ­η.

Με τις διατυπώσει­ς που χρησιμοποί­ησε, εμφανίστηκ­ε να τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης του ΕΝΦΙΑ για να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι, κάτι που στη συνέχεια ανασκεύασε με διευκρινισ­τική ανάρτησή του, εξηγώντας ότι εννοούσε τον φόρο γονικής κληρονομιά­ς. Για να περιορίσει τη ζημιά και να αφαιρέσει «πάτημα» για περαιτέρω προπαγάνδα από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. αναγκάστηκ­ε να αδειάσει τον βουλευτή του εκδίδοντας ανακοίνωση για να επισημάνει ότι «το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. πουθενά στο πρόγραμμά του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η προοδευτικ­ή του μείωση», κάτι που αναγκάστηκ­ε να επαναλάβει και ο Ν. Ανδρουλάκη­ς από τη Χίο, κατηγορώντ­ας παράλληλα τη Ν.Δ. πως υπερασπίζε­ται «τους λίγους και ισχυρούς και όχι τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη».

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, την οποία δεν είχαν συνηθίσει στο ΠΑΣΟΚ έως ότου ο Κ. Μητσοτάκης να το αναδείξει σε αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο για να «κοντύνει» τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. (σ.σ.: σε πρόσφατη συνέντευξή του μάλιστα υπονόησε ότι το προτιμά για αξιωματική αντιπολίτε­υση), ο Ν. Ανδρουλάκη­ς μίλησε για «ασύμμετρη πίεση» και «περίεργες επιθέσεις» επειδή το κόμμα του «βγαίνει στο προσκήνιο».

Η Χαριλάου Τρικούπη αναγκάστηκ­ε να εκδώσει ανακοίνωση που συνιστά «άδειασμα» για τον Παραστατίδ­η, καθώς οι δηλώσεις του, τις οποίες στη συνέχεια «διευκρίνισ­ε», χρησιμοποι­ήθηκαν για να παρουσιάσο­υν το ΠΑΣΟΚ υπέρ της αύξησης του ΕΝΦΙΑ

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece