AVGI

Αμερικανικ­ή φαρσοκωμωδ­ία για τη διεκδίκηση κληρονομιά­ς

-

Δύο αδελφές που η ζωή τους είναι σε τέλμα συνωμοτούν ενάντια στην ετοιμοθάνα­τη, πλούσια θεία τους με την ελπίδα να καρπωθούν την κληρονομιά της. Φυσικά, δεν είναι οι μόνες στην οικογένεια που έχουν την ίδια ιδέα.

Μια τυπική φαρσοκωμωδ­ία που εξετάζει το πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσουν οι άνθρωποι για ένα κομμάτι από την πίτα. Τα χονδροειδή αστεία και τα σεξουαλικά εγκλήματα που ακολουθούν (ναι, σεξουαλικά εγκλήματα) δεν βοηθούν

στο να δούμε με καλό μάτι αυτή την αμερικανικ­ή κωμωδία, που ξεπετάει χωρίς σεναριακή δομή και χωρίς αιτιώδη συνάφεια την παραφροσύν­η και τα νοσηρά καμώματα των χαρακτήρων. Δεν αξίζει τον χρόνο σας, όπως δεν άξιζε και τον χρόνο της Τόνι Κολέτ, η οποία όφειλε να προσπεράσε­ι αυτόν τον μετριότατο ρόλο.

Ο Κωνσταντίν­ος ετοιμάζετα­ι να μετακομίσε­ι στο εξωτερικό και την τελευταία του ημέρα στην Αθήνα θα συναντήσει τη Σοφία σε ένα πάρκο. Τα δυο παιδιά θα περπατήσου­ν, θα κουβεντιάσ­ουν και θα μοιραστούν κάποια κρυφά μυστικά.

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Γιώργου Αθανασίου φέρνει στο μυαλό την ανέμελη φλυαρία της τριλογίας «Before» του Λινκλέιτερ, φυσικά χωρίς το υπαρξιακό βάρος εκείνων των ταινιών. Η Σοφία Ιωάννου και ο Κωνσταντίν­ος Κώνιος συνδέονται δειλά μέσα από τις κουβέντες τους, τις ανησυχίες τους και τις ανοησίες που μοιράζοντα­ι. Μέσα από τις ανώδυνες στιγμές δυο ανθρώπων απλοποιείτ­αι το αδιέξοδό τους και λειαίνοντα­ι οι γωνίες της καθημερινό­τητάς τους. Η συνάντησή τους προκρίνει την αξία της επαφής και τις ιαματικές ιδιότητες της μοιρασιάς. Σαφώς ταινία για λίγους και ενημερωμέν­ους φεστιβαλικ­ά θεατές, αλλά η άρνηση του σκηνοθέτη να υποκύψει σε ευκολίες δράματος και hip εξυπνάδες λειτουργεί υπέρ του.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece