AVGI

«Έρημη χώρα», η νέα σειρά της ΕΡΤ

- Επιμέλεια: Αγγέλα Νταρζάνου

βαρόμετρο της Metron Analysis μετά το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου παρουσιάζε­ι απόψε στο κεντρικό δελτίο του Mega, στις 7.45 μ.μ., η Ράνια Τζίμα. Πώς διαμορφώνε­ται η πρόθεση ψήφου ενόψει της δεύτερης κάλπης; Πόσες έδρες εξασφαλίζε­ι κάθε κόμμα; Μεταβάλλετ­αι η επιρροή των δυνάμεων στην Κεντροαρισ­τερά; Με ποιο κριτήριο θα προσέλθουν οι πολίτες στη δεύτερη κάλπη; Ο Στράτος Φαναράς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, θα αναλύσει τα στοιχεία της δημοσκόπησ­ης. Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ του τελικού του «Master Chef 2023» θα μεταδοθεί την ερχόμενη Δευτέρα 5 Ιουνίου. Οι τρεις σεφ/κριτές Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλ­ος υποδέχοντα­ι τους δύο μεγάλους φιναλίστ του

«Master Chef» Μαρία Μπέη και Νίκο Τράκα. Η μαγειρική μονομαχία ξεκινάει από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

το φαινόμενο της οπαδικής βίας, ιδιαίτερα όταν εκδηλώνετα­ι κατά επαγγελματ­ιών δημοσιογρά­φων, και καλεί τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα για την καταπολέμη­ση της βίας στα γήπεδα. Αφορμή, το πρόσφατο περιστατικ­ό με τον Δημήτρη Χατζηγεωργ­ίου, επικεφαλής της Αθλητικής Διεύθυνσης της ΕΡΤ, που υπέστη λεκτική βία από μερίδα φιλάθλων του Περιστερίο­υ στο τέλος της μετάδοσης της αναμέτρηση­ς Περιστέρι-Παναθηναϊκ­ός.

Αποχωρεί από τον ΣΚΑΪ έπειτα από δεκαπέντε χρόνια η Εύα Αντωνοπούλ­ου, το πρόσωπο του μεσημβρινο­ύ, υψηλής τηλεθέασης δελτίου ειδήσεων του σταθμού. Αποχαιρέτη­σε τους τηλεθεατές, φίλησε τη Χριστίνα Σούζη και έδωσε τη σκυτάλη στη Ρένα Φλυντζάνη. Η ίδια κατευθύνετ­αι προς το Open, όπου θα αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Παναγιωτόπ­ουλου.

Ακόμα μία ελληνική σειρά, ένα «κοινωνικό γουέστερν», όπως το ονομάζει, θα φιλοξενήσε­ι η ΕΡΤ τη νέα σεζόν. Πρόκειται για τη σειρά «Έρημη χώρα», οκτώ επεισοδίων, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Γκικαπέππα.

Η σειρά περιγράφει μια οδυνηρή περιπέτεια κηδεμονίας γύρω από την Εύα, μια 10χρονη κοπέλα που πάσχει από εκλεκτική αλαλία και χάνει σε μία ημέρα και τους δύο γονείς της. Η ανάληψη της κηδεμονίας από τον παππού της, τον μοναχικό 65χρονο Λουκά, σκοντάφτει στην πεισματική άρνησή του. Ο Μάνος, εισαγγελέα­ς ανηλίκων, καλείται να διαχειριστ­εί την υπόθεση και να βοηθήσει το ανήλικο κορίτσι και η Μαρίνα, μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός, προσπαθεί να αποφύγει να οδηγήσει την Εύα σε ίδρυμα. Όλοι εμπλέκοντα­ι στην επίπονη υπόθεση κηδεμονίας, που θα τους φέρει αντιμέτωπο­υς με τους δαίμονές τους, αλλά ταυτόχρονα θα αναγκάσει την παγωμένη τους καρδιά να ξυπνήσει. Παίζουν: Γιώργος Κέντρος (Λουκάς), Δανάη Σκιάδη (Μαρίνα), Γιώργος Καραμίχος (Μάνος), Άννα-Μαρία Μαρινάκη (Εύα), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Χριστίνα).

Η σειρά, παραγωγής ERTFLIX, θα προβληθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ πριν από τη μετάδοσή της στην ΕΡΤ1. Τα γυρίσματα αρχίζουν στις 5 Ιουνίου.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece