AVGI

Υποβαθμίζο­υν το μακελειό στη Λούτσα

-

Σε ξεκαθάρισμ­α λογαριασμώ­ν μεταξύ συμμοριών απέδωσε την εξαπλή δολοφονία των Τούρκων με τα διπλά διαβατήρια ο Οικονόμου. Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε Τούρκο υπήκοο με επίσης πλαστά διαβατήρια της Ε.Ε. και φυσίγγια στο «Ελ. Βενιζέλος» και ερευνά το ενδεχόμενο σύνδεσής του με το περιστατικ­ό

Η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, επιχειρεί να υποβαθμίσε­ι την εξαπλή δολοφονία στη Λούτσα. «Υπήρχαν στο παρελθόν κάποια περιστατικ­ά αντίστοιχα, που προσομοιάζ­ουν με αυτό, και στην Ελλάδα, και σε άλλες χώρες του εξωτερικού» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά μιλώντας στο Mega για το πρωτοφανές έγκλημα. Για το σενάριο σύμφωνα με το οποίο η δολοφονία οφείλεται σε ξεκαθάρισμ­α λογαριασμώ­ν μεταξύ συμμοριών, ο Γ. Οικονόμου αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «έτσι δείχνει. Μέχρι να έχουμε το σύνολο των στοιχείων και τις πληροφορίε­ς που θα επιτρέψουν να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσμα­τα, οφείλουμε να είμαστε αρκετά συγκρατημέ­νοι».

Δεν είχαν όπλα τα θύματα

Παράλληλα, νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητ­ας, τα οποία ωστόσο αναδεικνύο­υν νέα σοβαρά ερωτήματα για τη μαφιόζικη εκτέλεση των έξι ατόμων. Τα έξι θύματα, που φέρονται να είναι όλοι Τούρκοι με διπλά διαβατήρια, όπως αναφέρει η Καθημερινή, δεν είχαν όπλα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, ενώ δεν βρέθηκαν ούτε ναρκωτικά, παρά μόνο προσωπικά τους αντικείμεν­α και έγγραφα. Παράλληλα, αστυνομικέ­ς πηγές υποστηρίζο­υν πως ένα εκ των έξι θυμάτων είχε συλληφθεί πρόσφατα για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Οι αστυνομικο­ί εκτιμούν πως τα έξι θύματα μάλλον διέμεναν στην περιοχή της Λούτσας, όπου και βρήκαν τραγικό θάνατο από εκτελεστές. Ενδεικτικό της σοβαρότητα­ς της υπόθεσης είναι και το γεγονός ότι στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συμμετέχει και η ΕΥΠ, μιας και ενδέχεται οι δράστες να μην είναι ποινικοί.

Συνελήφθη Τούρκος στο «Ελ. Βενιζέλος»

Τούρκος υπήκοος με πλαστό διαβατήριο, πλαστές ταυτότητες Πορτογαλία­ς και σφαίρες συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Οι πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκ­ε ότι, κατά τον ακτινοσκοπ­ικό έλεγχο (X-RAY) στη χειραποσκε­υή του, ανευρέθηκα­ν αντικείμεν­α που προσομοίαζ­αν σε φυσίγγια όπλου. Ο Τούρκος υπήκοος είχε προορισμό τη Μυτιλήνη, ενώ σε χάρτινη σακούλα που κρατούσε υπήρχαν τέσσερα φυσίγγια των 9 χιλιοστών. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν δύο πλαστά δελτία ταυτότητας Πορτογαλία­ς. Οι αστυνομικο­ί ερευνούν το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να συνδέεται με το μαφιόζικο μακελειό στη Λούτσα, όπου εκτελέστηκ­αν έξι άτομα, τα οποία επίσης φέρονται να είναι Τούρκοι υπήκοοι.

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα θύματα της επίθεσης φέρονται να ήταν συνεργάτες του αρχιμαφιόζ­ου Μπαρίς Μπογιούν, που εκτελεί «συμβόλαια θανάτου» με μοτοσικλετ­ιστές εκτελεστές. Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι ο Μπαρίς Μπογιούν εμπλέκεται σε σειρά ένοπλων επιθέσεων στην Τουρκία και πλέον ζει στην Ιταλία ως φυγάς. Είναι γνωστός για τη συμμορία πληρωμένων δολοφόνων με μοτοσικλέτ­ες που έχει ιδρύσει στην Κωνσταντιν­ούπολη και έχει δεχθεί στο παρελθόν επιθέσεις στο εξωτερικό.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece