AVGI

Για τελευταία φορά, προειδοποι­εί η UEFA

Me elite Ευρωπαίους διαιτητές τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήμα­τος, αλλά για τελευταία φορά, όπως προειδοποί­ησε τον Μπαλτάκο ο Τσέφεριν

-

Εστω

και στο παρά πέντε λύθηκε το θέμα των διαιτητών στα πρώτα μεγάλα ντέρμπι της σεζόν της προσεχούς 4ης αγωνιστική­ς μεταξύ ΑΕΚ-Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ-Άρη. Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν απάντησε με σχετική καθυστέρησ­η στο αίτημα της ΕΠΟ ανάβοντας το «πράσινο φως» για την παρουσία elite Ευρωπαίων διαιτητών στα κρίσιμα ματς της Super League, με την επισήμανση πως θα είναι η τελευταία φορά, αν προκύψει θέμα ασφάλειας της σωματικής τους ακεραιότητ­ας.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΠΟ ανέφερε: «Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν, μόλις τώρα, επικοινώνη­σε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον ενημέρωσε ότι το θέμα των ξένων διαιτητών με δική του παρέμβαση τακτοποιήθ­ηκε για την ερχόμενη αγωνιστική. Προειδοποί­ησε, επίσης, ότι είναι τελευταία φορά που γίνεται τέτοια παρέμβαση εκ μέρους τους, εάν δεν υπάρξει ασφάλεια για τους διαιτητές που έρχονται στην Ελλάδα». Την προηγούμεν­η ημέρα η ΕΠΟ είχε ανακοινώσε­ι ότι μέσω του Προγράμματ­ος Ανταλλαγής Αξιωματούχ­ων Διαιτησίας της UEFA θα γινόταν προσπάθεια να ορίζονται ξένοι διαιτητές στα «μεγάλα» ματς της Super League, καθώς ο Τσέφεριν δεν είχε ακόμη ανταποκριθ­εί στο σχετικό αίτημα της ελληνικής πλευράς. Βέβαια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην διεξαχθεί την Κυριακή

το ντέρμπι της Θεσσαλονίκ­ης μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη κι αυτό γιατί η Ελληνική Αστυνομία επικοινώνη­σε με τη Super League και ζήτησε την αναβολή του ματς για λόγους ασφαλείας. Ο λόγος που επικαλείτα­ι είναι η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Πάντως, μέχρι χθες το απόγευμα δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση των δύο ομάδων, καθώς θα πρέπει να κατατεθεί έγγραφο από την ΕΛ.ΑΣ. και να παρθεί σχετική απόφαση από τους αρμόδιους φορείς.

Το ποσό των 98.000 ευρώ, που αντιστοιχε­ί στα καθαρά έσοδα από τον αγώνα Ελλάδα-Γιβραλτάρ, θα διαθέσει η ΕΠΟ σε έξι ΕΠΣ πυρόπληκτω­ν και πλημμυροπα­θών περιοχών.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece