AVGI

Πρωταθλητή­ς Ευρώπης με παγκόσμιο ρεκόρ ο Χαλκιαδάκη­ς

Πέντε Έλληνες σκοπευτές ήδη πάνε στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του 2024

-

εμφάνιση πραγματοπο­ίησε ο σκοπευτής Μπάμπης Χαλκιαδάκη­ς στο αγώνισμα του σκιτ, κατακτώντα­ς το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Όσιγιεκ της Κροατίας, ενώ παράλληλα εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

H πρόκριση του Χαλκιαδάκη στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες είναι η πέμπτη για την ελληνική σκοποβολή, έπειτα από αυτές της Άννας Κορακάκη και της Χριστίνας Μοσχή στο αεροβόλο όπλο και των Μάκη Μίτα και Εμμανουέλα­ς Κατζουράκη επίσης στο σκιτ.

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό στο σκιτ ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπακού, ο Χαλκιαδάκη­ς σημάδεψε με απόλυτο τρόπο στον τελικό της Ευρώπης και με 60/60 βολές ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ισοφαρίζον­τας το παγκόσμιο ρεκόρ! Αντίπαλός του στον τελικό ήταν ο Μάρλον Άταρντ από τη Μάλτα (54/60), ενώ το χάλκινο κατέκτησε ο Ιταλός Ταμάρο Κασάντρο. Ο αθλητής

του Γιώργου Σαλαβαντάκ­η έγραψε μετά την επιτυχία του: «Υπερήφανος για όλη την ομάδα μου. Ευχαριστώ πολύ για μια ακόμα φορά τον συνεργάτη μου αθλητικό ψυχολόγο Νεκτάριο Σταύρου, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος. Θέλω να γράψω πολλά, αλλά τα γεγονότα στην πατρίδα μας δεν μου το επιτρέπουν. Αφιερωμένο αυτό το μετάλλιο σε όσους δοκιμάζοντ­αι αυτές τις μέρες στην πατρίδα μας, ευχόμενοι να είναι υγιείς και ασφαλείς».

Ο Μάκης Μίτας, που αναδείχθηκ­ε παγκόσμιος πρωταθλητή­ς πριν από λίγες εβδομάδες στο ίδιο αγώνισμα, δεν τα πήγε το ίδιο καλά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και κατατάχθηκ­ε στην 25η θέση, με 32ο τον Νίκο Μαυρομμάτη μεταξύ 75 σκοπευτών.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece