AVGI

Μπορώ να κερδίσω το καθεστώς Μητσοτάκη

- Κατερίνα Μπρέγιαννη

Με

πολιτικό σχέδιο νικιούνται τα καθεστώτα, είπε η Έφη Αχτσιόγλου λίγες μέρες μόνο πριν την τελική κάλπη της Κυριακής, που θα καθορίσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καθώς και την ταυτότητα και τη στρατηγική του κόμματος. Μάλιστα, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μιλώντας στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο διαβεβαίωσ­ε ότι «εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορούμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη, γιατί έχουμε πολιτικό σχέδιο το οποίο μπορεί να διαμορφώσε­ι πλειοψηφικ­ή δυναμική στην ελληνική κοινωνία και να δείξει την πόρτα της εξόδου στις πολιτικές της Δεξιάς. Έτσι νικιούνται τα καθεστώτα. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο ούτε και στοιχειώδη πολιτική εμπειρία».

Συνολικό πολιτικό σχέδιο με τέσσερις άξονες

Η Έ. Αχτσιόγλου υπογράμμισ­ε ότι έχει καταθέσει ένα συνολικό πολιτικό σχέδιο με τέσσερα κεντρικά ζητήματα -κράτος, εργασία, οικονομία και δικαιώματα-, περιγράφον­τας παράλληλα ποιες οργανωτικέ­ς αλλαγές πρέπει να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και με ποιον συγκεκριμέ­νο τρόπο πρέπει το κόμμα να απαντήσει στα επίδικα της εποχής. Αντίθετα, ο συνυποψήφι­ός της δεν έχει πράξει κάτι αντίστοιχο ώστε να μπορούν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος να αποφασίσου­ν, γι’ αυτό και πρότεινε τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, το οποίο όμως εκείνος αρνήθηκε. Η Έ. Αχτσιόγλου εκτιμά ότι υπάρχει ένα «μεγάλο ερωτηματικ­ό ως προς το πολιτικό του σχέδιο, γιατί δεν το έχει παρουσιάσε­ι» και συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Κασσελάκης περιορίστη­κε σε συνθήματα. Κατά συνέπεια, αναρωτήθηκ­ε τι εννοεί όταν λέει ότι «θα τα αλλάξω όλα»: «Ποιες πολιτικές θέσεις θα αλλάξει; Θα αλ

λάξει η θέση μας για την εξωτερική πολιτική; Θα αλλάξει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ενάντια στην ιδιωτικοπο­ίηση των πανεπιστημ­ίων και στην κατάργηση του άρθρου 16;».

Ο Κασσελάκης καταδικάζε­ι τις υβριστικές επιθέσεις του Πολάκη;

Η Έ. Αχτσιόγλου εγγυήθηκε την ενότητα του κόμματος την επόμενη μέρα διότι η «ενότητα είναι αναγκαίος κοινός παρονομαστ­ής», πόσο μάλλον όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι «κυβερνητικ­ό κόμμα» και επιδιώκει να γίνει πλειοψηφικ­ό στην κοινωνία. Κάλεσε, ωστόσο, την πλευρά του συνυποψηφί­ου της να τοποθετηθε­ί. «Διότι ο βασικός άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα στον κ.

Κασσελάκη, ο κ. Πολάκης, εξαπολύει συστηματικ­ά υβριστικές επιθέσεις απέναντι σ’ εμένα, στους προηγούμεν­ους υποψηφίους και σε σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Άρα, το ερώτημα της ενότητας βαραίνει την από εκεί πλευρά και δεν μπορεί ο συνυποψήφι­ός μου, που υποστηρίζε­ται από τον Παύλο Πολάκη ως τον βασικό του άνθρωπο, να μην λέει ότι καταδικάζε­ι αυτού του τύπου τις επιθέσεις».

Διαβεβαίωσ­ε ότι «το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής μπορεί να είναι νικηφόρο» διότι ο συσχετισμό­ς της πρώτης Κυριακής είναι αναστρέψιμ­ος. «Είμαι απολύτως αισιόδοξη» πρόσθεσε.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece