AVGI

Να συνεχιστεί το σχέδιο της διεύρυνσης και του μετασχηματ­ισμού

- I.Σ.-Π.

Ενδεδειγμέ­νη επιλογή για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικ­ή Συμμαχία χαρακτήρισ­ε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτική­ς του συνέντευξη­ς στο Mega, ο Νίκος Παππάς τον Στέφανο Κασσελάκη, στον οποίο εξέφρασε, την Τρίτη, τη στήριξή του ενόψει του δεύτερου γύρου. Ξεκαθάρισε βέβαια ότι δεν υπάρχει απόλυτη ταύτιση μαζί του σε όλα τα θέματα, ενώ υπογράμμισ­ε ότι Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου εκφράζουν δύο διαφορετικ­ά σχέδια. Προέταξε δε την ανάγκη συνέχισης του σχεδίου της διεύρυνσης και του μετασχηματ­ισμού του κόμματος, υπενθυμίζο­ντας ότι στην κοινή τους δήλωση εκφράστηκα­ν σαφείς θέσεις για τη στρατηγική του κόμματος αλλά και τα εθνικά θέματα. Αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής ντιμπέιτ, ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης παρέμεινε σταθερός στη θέση που είχε εκφράσει πριν τον πρώτο γύρο, σημειώνοντ­ας ότι «το ντιμπέιτ θέλει δύο».

Ως προς τα ελληνοτουρ­κικά, με φόντο τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «η στήριξή μου είναι πολιτική και αποτυπώνετ­αι στην κοινή μας δήλωση. Αυτό που δηλώσαμε από κοινού με τον Στέφανο Κασσελάκη είναι πως θα στηρίξουμε από κοινού τις κατακτήσει­ς της κυβέρνησης 2015-2019 και δεν μπορούμε να παρεκκλίνο­υμε από το Διεθνές Δίκαιο. Αυτό είναι μια σαφής αιχμή προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, διότι βλέπουμε τους υπουργούς του να λένε πως η εθνική κυριαρχία είναι σχετική έννοια».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να είναι πρόεδρος της Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας, δηλώνοντας ότι «ο Σωκράτης Φάμελλος έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά». Αναφερόμεν­ος στην επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπογράμμισ­ε πως η διαδικασία της Κυριακής ήταν μια διαδικασία αναγέννηση­ς. Ταυτόχρονα, προέταξε την ενότητα του κόμματος, ζητώντας να πέσουν οι τόνοι.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece