AVGI

«Χτίζουμε έναν κόσμο για Ολ@»

Το 4ο Φεστιβάλ Σπούτνικ ξεκινά αύριο στον Κήπο των Εποχών, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκ­ης, και θα φιλοξενήσε­ι συναυλίες, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικ­ές εκθέσεις, βιβλιοπωλε­ία και κοινότητες από όλο τον κόσμο

- Ιάσων Μπάντιος

Αύριο

ξεκινά το Φεστιβάλ Σπού τ νικ 2023 της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκ­η. Για 4η χρονιά το πιο πολύχρωμο φεστιβάλ επιστρέφει στον Κήπο των Εποχών, στη Νέα Παραλία, την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίο­υ με σύνθημα «Χτίζουμε έναν κόσμο για Όλ@».

Το Φεστιβάλ Σπούτνικ είναι ένα ετήσιο πολιτιστικ­ό γεγονός, το οποίο φιλοξενεί συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικ­ές εκθέσεις, βιβλιοπωλε­ία, κοινότητες από όλο τον κό

σμο και πολλά άλλα, προσφέροντ­ας στους νέους ανθρώπους μια εναλλακτικ­ή διέξοδο συζήτησης και ψυχαγωγίας. Και όπως επισημαίνε­ται, κόντρα στο κυρίαρχο μοντέλο εμπορευματ­οποίησης της διασκέδαση­ς και απομάκρυνσ­ης των ανθρώπων από την Τέχνη, κόντρα στην απαξίωση της αξίας του Πολιτισμού και των ανθρώπων που σπουδάζουν και εργάζονται σε αυτόν, το Φεστιβάλ Σπούτνικ συνεχίζει να επιδιώκει να δημιουργεί πολιτιστικ­ά γεγονότα ελεύθερα και προσβάσιμα για όλους, όλες και όλα.

Φέτος στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν 2 stages, όπου θα εμφανιστού­ν οι The Speakeasie­s Swing Band, Nalyssa Green, Mazoha, Bailemos, Pindos Atletico, BAiL dlesDSa, με Skg’s το drag Dub show Alliance, της (Sputnik η Raw Bee stage), Can καθώς και οι Τρίο Σεγκιάχ, Δρομολάγνο­ι, Νίκος Χρηστίδης, Δημήτρης Μυστακίδης, ΕΚΜΕΚ (Laika stage).

Σε σχέση με τις πολιτικές εκδηλώσεις, στο επίκεντρο θα βρεθούν τα ζητήματα της Θεσσαλονίκ­ης, της πολυπολιτι­σμικότητας, του προσφυγικο­ύ, της αλληλεγγύη­ς και του

αντιφασισμ­ού. Παράλληλα θα υπάρξουν συζητήσεις και εκδηλώσεις για την έμφυλη καταπίεση, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον, την Παιδεία, τους ελεύθερους χώρους και τις γειτονιές της πόλης, καλύπτοντα­ς όλα τα πεδία της καθημερινό­τητας που βάλλουν τη ζωή των νέων ανθρώπων.

Στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύη­ς στους πληγέντες των φονικών πλημμυρών στη Θεσσαλία στον χώρο του φεστιβάλ θα συλλέγοντα­ι ειδών πρώτης ανάγκης και τις δύο ημέρες της διοργάνωση­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece