AVGI

Ενα αντίδοτο στη συγκυρία της εποχής

-

«Τέκνο» της μνημονιακή­ς κρίσης και της ανάγκης συντονισμο­ύ των πρωτοβουλι­ών αλληλεγγύη­ς της εποχής, η Αλληλεγγύη για Όλους, όπως κάνει συνεχώς από το 2012, βρίσκεται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη και διοργανώνε­ι συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπα­θείς της Θεσσαλίας Πολύμορφη δράση

Η Αλληλεγγύη για Όλους τα τελευταία χρόνια επικεντρών­εται σε συγκεκριμέ­νες καμπάνιες αλληλεγγύη­ς και για τις αρκετές, δυστυχώς, καταστροφέ­ς των τελευταίων χρόνων. Χωρίς όμως να περιορίζει τη δράση της εκεί, καθώς είχε ανάμειξη στις κινητοποιή­σεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, στις κινήσεις αλληλεγγύη­ς στη 12χρονη θύμα traffickin­g στον Κολωνό, στη στήριξη της απεργίας στη Μαλαματίνα, στις δράσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού ή στη διοργάνωση της αντιπολεμι­κής συναυλίας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Την περίοδο του κορωνοϊού η Αλληλεγγύη για Όλους λειτουργού­σε γραμμή υποστήριξη­ς όσων είχαν ανάγκη και μάζευε νοσοκομεια­κό υλικό.

Στο πλευρό όσων έχουν άμεση ανάγκη

Ομως, ο κορμός της δράσης της παραμένει η στήριξη των ανθρώπων σε άμεση ανάγκη, όπως συνέβη με τους κατοίκους της Θεσσαλίας το 2020, θύματα τότε του κυκλώνα «Ιανού». Ή τους κατοίκους της Εύβοιας το 2021, θύματα καταστροφι­κών πυρκαγιών, αλλά και πλημμυρών. Ή όσων πλήττονται από την ακρίβεια και το ράλι των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης. Ή την αποστολή περίπου 55 τόνων ειδών πρώτης ανάγκης στη σεισμόπληκ­τη Τουρκία στις αρχές του 2023. Η Αλληλεγγύη για Όλους είχε κατά το

παρελθόν στηρίξει τους υπό ισραηλινή κατοχή Παλαιστίνι­ους και τους πρόσφυγες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ και την Ουκρανία.

Η διεθνής διάσταση της αλληλεγγύη­ς

Η διεθνής διάσταση της αλληλεγγύη­ς έχει επίσης σημασία για την Αλληλεγγύη για Όλους. Ήδη, λόγω της δράσης της όλα αυτά τα χρόνια, δέχεται κλήσεις από αλληλέγγυο­υς του εξωτερικού, απόδημους και αλλοδαπούς, που θέλουν να βοηθήσουν τους πλημμυροπα­θείς της Θεσσαλίας. Οι αλληλέγγυο­ι του εξωτερικού βρίσκονται, βέβαια, αντιμέτωπο­ι με τις παθογένειε­ς του ελληνικού κράτους, όπως η αδυναμία δωρεάν αποστολής βοήθειας από το εξωτερικό!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας -

Στήριξη στη Θεσσαλία

Μετά τις καταστροφι­κές πλημμύρες στην Θεσσαλία, η Αλληλεγγύη για Όλους βρέθηκε ξανά δίπλα σε όσους πλήττονται και ξεκίνησε νέα καμπάνια συλλογικής ειδών πρώτης ανάγκης «γνωρίζοντα­ς ότι οι ανάγκες είναι τεράστιες, τα τραύματα δύσκολα θα επουλωθούν, εάν επουλωθούν». Επισήμανε στους ενεργούς πολίτες ότι «η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας», καθώς, όπως υπογράμμισ­ε χαρακτηρισ­τικά, «βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μια μεγάλη εθνική κρίση, συνδυασμό της κλιματικής αλλαγής και της κατάρρευση­ς του κράτους, που είναι ανήμπορο να προστατεύσ­ει τους πολίτες του».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece