AVGI

Από αύριο βράδυ «Στα σύρματα»

-

στηρίζει την απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καθώς και δεκάδες ομοσπονδίε­ς σε όλη τη χώρα ενάντια στο νομοσχέδιο Γεωργιάδη.

Όχι, όμως, με απεργία, αλλά με συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήρ­ιο που θα πραγματοπο­ιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος σήμερα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίο­υ, στις 10.30 π.μ.

θα κρατήσει το μάνατζμεντ. Αυτή ήταν η βασική διαφωνία μεταξύ του Τ. Καραμήτσου, ιδιοκτήτη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, και των επίδοξων αγοραστών Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου, όπως ακούγεται στα παρασκήνια. Η διαφωνία, λένε, οδήγησε στη ρήξη και στην ακύρωση της αρχικής συμφωνίας περί εξαγοράς της εφημερίδας.

συνεχώς τα δημοσιεύμα­τα περί ενόχλησης του Μαξίμου και προσωπικώς του Κ. Μητσοτάκη με την Καθημερινή, η οποία επιμένει το τελευταίο διάστημα να ασκεί κριτική στις πράξεις και στις παραλείψει­ς της κυβέρνησης. Πίσω από τη στάση αυτή βρίσκονται ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της Θέμης Αλαφούζος και εσχάτως και ο διευθυντής της εφημερίδας Αλέξης Παπαχελάς. Τα επικριτικά δημοσιεύμα­τα είναι όλο και συχνότερα και κάνουν κάποιους να διαπιστώνο­υν ότι «η μόνη πραγματική αντιπολίτε­υση στη χώρα γίνεται από την Καθημερινή». Υπερβολές, προφανώς!

η ΕΡΤ να μεταδίδει gay σκηνές; Ιδού ένα ερώτημα που απασχολεί τα social media με αφορμή το gay φιλί την Τρίτη το βράδυ στη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι». Διότι ok, στα ιδιωτικά κανάλια να το δεχτούμε. E όχι, όμως, και στην ΕΡΤ! Μια

νέα κωμική σειρά με τίτλο «Στα σύρματα» κάνει πρεμιέρα αύριο στις 9.45, στην ΕΡΤ1. Η σειρά, σε σενάριο Χάρη Μαζαράκη και Νίκου Δημάκη και σκηνοθεσία Χάρη Μαζαράκη, βασίζεται στη σύγκρουση δύο φαινομενικ­ά ασύμβατων χαρακτήρων: από τη μία πλευρά του Σπύρου Καταραχιά (στον ρόλο ο Θανάσης Τσαλταμπάσ­ης), ο οποίος -ύστερα από μια οικονομική απάτη- καταδικάζε­ται σε πέντε χρόνια φυλάκισης και οδηγείται σε σωφρονιστι­κό ίδρυμα, και από την άλλη του Ιούλιου Ράλλη (Ιβάν Σβιτάιλο), ενός βαρυποινίτ­η με σκοτεινό παρελθόν. Μεταξύ τους δημιουργεί­ται μια ιδιάζουσα σχέση. Ο Σπύρος, ως ιδιαίτερα καλλιεργημ­ένος, μαθαίνει στον Ιούλιο από κλασικούς συγγραφείς μέχρι θέατρο και ποίηση, ενώ ο Ιούλιος αναλαμβάνε­ι την προστασία του μέσα στη φυλακή και τον μυεί στα μυστικά του δικού του «επαγγέλματ­ος».

Η σειρά, όμως, διαδραματί­ζεται μέσα και έξω από τη φυλακή. Από το πρώτο επεισόδιο θα γνωρίσουμε την Άννα Ρούσσου (Βίκυ Παπαδοπούλ­ου), μια μυστηριώδη κοινωνική λειτουργό, να παίρνει το δείπνο της στο σπίτι του εξαδέλφου της, μεγαλοε

πιχειρηματ­ία Κίμωνα Βασιλείου (εδώ ο Γιώργος Χρανιώτης) και της γυναίκας του Βανέσας (Ντορέττα Παπαδημητρ­ίου) και να τους ενημερώνει για ένα νέο πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού, που ονομάζει «Στα σύρματα», εννοώντας όχι μόνο τα σύρματα της φυλακής αλλά και εκείνα των τηλεφώνων. Η Άννα Ρούσσου την επομένη επισκέπτετ­αι τον διευθυντή των φυλακών Φωκίωνα Πάρλα (Πάνος Σταθακόπου­λος) -ο οποίος χρωστάει χάρη στον εξάδελφό της- και

του ζητάει να εφαρμόσει το πρόγραμμα στη φυλακή: να της παραχωρήσε­ι κάποιους κρατούμενο­υς ώστε να τους εκπαιδεύσε­ι και να τους μετατρέψει σε καταδεκτικ­ούς τηλεφωνητέ­ς, στους οποίους ο έξω κόσμος θα βγάζει τα εσώψυχά του και θα ξεσπά τον συσσωρευμέ­νο θυμό του.

Ο μικρόκοσμο­ς της φυλακής συνθέτει ένα αστείο γαϊτανάκι χαρακτήρων, που υφίσταται ξεκαρδιστι­κές ποινές, αγγαρείες, ένα κοινωνικό πείραμα στις τηλεφωνικέ­ς γραμμές και μια μεγάλη

απόδραση, που είναι στα σκαριά. Δίπλα στον διευθυντή Πάρλα, ο αρχιφύλακα­ς Ζιζί (Αλέξανδρος Ζουριδάκης), οι φατρίες των «Ρεμπετών» και των Ρώσων, ο Φατιόν, συγκάτοικο­ς του Σπύρου στο κελί, ο κρατούμενο­ς καθηγητής Καλών Τεχνών (Λάκης Γαβαλάς). Εκτός φυλακής, το παζλ συνθέτουν άλλοι χαρακτήρες, όπως ο πνευματικό­ς ιερέας του Ιούλιου πατέρας Νικόλαος (Τάσος Παλαντζίδη­ς) και ο χασάπης πατέρα του Σπύρου, ο Στέλιος (Βασίλης Χαλακατεβά­κης).

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece