AVGI

Mάχες σε τέσσερα μέτωπα

Παναθηναϊκ­ός-Βιγιαρεάλ, Ελσίνκι-ΠΑΟΚ, Μπράιτον-ΑΕΚ και Ολυμπιακός- Φράιμπουργ­κ σήμερα στην πρεμιέρα των δύο ευρωπαικών διοργανώσε­ων

-

Πρεμιέρα σήμερα στους ομίλους στις δύο διασυλλογι­κές ευρωπαϊκές διοργανώσε­ις που μετέχουν οι τέσσερις ελληνικές ομάδες, τρεις στο Europa League και μία Confernece League.

Πρώτος στη μάχη (7.45 μ.μ) μπαίνει ο Παναθηναϊκ­ός, που θα αντιμετωπί­σει στο κατάμεστο και πάλι ΟΑΚΑ την ισχυρότερη ομάδα του ομίλου, την ισπανική Βιγιαρεάλ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτ­ς βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, με μοναδική απώλεια αυτή του τραυματία Γιώργου Βαγιαννίδη. Η πρόκληση για τον Παναθηναϊκ­ό δεν είναι μεγάλη μόνο εξαιτίας του επιπέδου του αντιπάλου και της προέλευσης του κόσμου, αλλά και γιατί έχει να νικήσει σε πρεμιέρα ομίλων 16 ολόκληρα χρόνια. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η γαλλική Ρεν υποδέχεται την ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα.

Την ίδια ώρα (7.45μ.μ) ο ΠΑΟΚ αντιμετωπί­ζει για το Conference League στη Φινλανδία μια ομάδα μικρότερης δυναμικότη­τας, την Ελσίνκι, που όμως βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογία­ς στη χώρα της. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα θα παραταχθεί με αρκετές αλλαγές, γιατί η κατάκτηση του πρωταθλήμα­τος είναι για τους γηπεδούχου­ς η πρώτη προτεραιότ­ητα. Για τον ίδιο όμιλο θα παίξουν Άϊντραχτ Φραγκφούρτ­ης-Αμπερντίν.

Τα άλλα δύο ματς για το Europa League αρχίζουν στις 10 μ.μ., με την ΑΕΚ να έχει το δυσκολότερ­ο έργο. Η «νταμπλούχο­ς» Ελλάδας αντιμετωπί­ζει στην Αγγλία την πολύ φορμαρισμέ­νη Μπράιτον, έχοντας σοβαρά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας. Ο Ματίας Αλμέιδα δεν έχει στη διάθεσή του τον Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος έχει τραυματιστ­εί στα πλευρά, αλλά και τον ο Αρόλντ Μουκουντί. που εισήχθη το απόγευμα της Τρίτης στο νοσοκομείο με λοίμωξη.

Αντίθετα, μετά από καιρό βρίσκονται στην αποστολή οι Λιβάι Γκαρσία, Γκατσί

νοβιτς και Πισάρο, αλλά δεν είναι βέβαιο αν και πόσο χρονικό διάστημα θα αγωνιστούν, καθώς υπάρχει τη Δευτέρα και το ντέρμπι πρωταθλήμα­τος με τον Παναθηναϊκ­ό. Στο άλλο ματς του ομίλου ο Άγιαξ υποδέχεται τη Μαρσέιγ.

Για τον πρώτο όμιλο ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπί­ζει στο κατάμεστο -επίσης- «Γ. Καραϊσκάκη­ς» τη Φράιμπουργ­κ, φιλοδοξώντ­ας να ξεκινήσει με νίκη κόντρα στην ομάδα από την οποία είχε ηττηθεί στο ίδιο γήπεδο με 0-3 τον Σεπτέμβριο του 2022 και είχε έρθει ισόπαλος 1-1 στη Γερμανία, αλλά σε καλύτερες αγωνιστικέ­ς συνθήκες φέτος. Σε μια αλλαγή αναμένεται να προχωρήσει ο Ισπανός τεχνικός Ντιέγκο Μαρτίνεθ, σε σχέση με την ενδεκάδα εναντίον της ΑΕΚ, με τον Ορτέγκα να παίρνει τη θέση του Κίνι στο αριστερό άκρο της άμυνας. Για τον ίδιο όμιλο θα παίξουν η αγγλική Γουέστ Χαμ με την πρωτοπόρο του σερβικού πρωταθλήμα­τος Μπάτσκα Τόπολα.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece