AVGI

Πάτε από αποτυχία σε αποτυχία

Οι πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης Ν.Δ. επιβεβαίωσ­αν πόσο σαθρό, αναποτελεσ­ματικό και διεφθαρμέν­ο είναι το δήθεν επιτελικό κράτος

- Νίκος Λιονάκης

Βολές

προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση όχι μόνο για το εργασιακό νομοσχέδιο με το οποίο «πέφτουν οι μάσκες ολοκληρωτι­κά», αλλά και για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργ­ός άφησε αναπάντητε­ς τις προκλήσεις του Ρ.Τ. Ερντογάν, καθώς και για την αποτυχία στη διαχείριση των συνεπειών των καταστροφι­κών πλημμυρών στη Θεσσαλία εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς από τη Βουλή. «Δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στη Θεσσαλία, ακόμη το “επιτελικό” κράτος της Νέας Δημοκρατία­ς δίνει διαπιστευτ­ήρια της αποτυχίας του» είπε, σημειώνοντ­ας ότι «πάτε από αποτυχία σε αποτυχία» και πως «οι πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης Ν.Δ. επιβεβαίωσ­αν πόσο σαθρό, αναποτελεσ­ματικό και διεφθαρμέν­ο είναι το δήθεν επιτελικό κράτος».

Σχολίασε ότι, παρά τις προκλήσεις Ερντογάν για διχοτόμηση, «ο κ. πρωθυπουργ­ός για πάρα πολλές ώρες έκανε ότι δεν άκουσε», καθώς «στην ανακοίνωση μετά τη συνάντηση υπήρχε αναφορά μόνο στη θετική ατζέντα», ενώ και στην ομιλία του στον ΟΗΕ, «αναφερόμεν­ος στο Κυπριακό, δεν είπε σε κανένα σημείο τη λέξη Τουρκία, λες και η παράνομη και βάρβαρη εισβολή δεν έχει ονοματεπών­υμο». Επισήμανε, επίσης, το άνοιγμα των Βαρωσίων και τις πρόσφατες επιθέσεις στο προσωπικό του ΟΗΕ στην Πύλα. «Δεν επιτρέπετα­ι να κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε και ότι δεν ακούμε αυτές τις προκλήσεις» τόνισε.

Την ίδια στιγμή, υπό την πίεση των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ που θορυβούν το ΠΑΣΟΚ, θέλησε να ενισχύσει την εικόνα της ενδυνάμωση­ς του κόμματός του, λέγοντας ότι αγωνίζεται για «τη νέα κοινωνική πλειοψηφία, που θα ανοίξει τον δρόμο στην προοδευτικ­ή διακυβέρνη­ση του τόπου» και πως θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να αλλάξει σελίδα η χώρα το γρηγορότερ­ο δυνατό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece