AVGI

Τρίτωσε το καλό με την ΑΕΚ

Η «Ένωση» πέτυχε νίκη-θρίαμβο με 3-2 στην έδρα της Μπράιτον, κόντρα σε όλα τα προγνωστικ­ά. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς» από τη Φράιμπουργ­κ με 3-2

-

Ονειρική

ήταν η ποδοσφαιρι­κή Πέμπτη για την Ελλάδα, με την ήττα του Ολυμπιακού να είναι η μοναδική... παραφωνία. Μετά τους Παναθηναϊκ­ό και ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ πέτυχε ακόμη μια τεράστια νίκη, επικρατώντ­ας με 3-2 εκτός έδρας της Μπράιτον, κόντρα σε όλα τα προγνωστικ­ά.

Η νίκη-θρίαμβος της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα ήταν απόλυτα δίκαιη, με την ΑΕΚ να σκοράρει 3 καταπληκτι­κά γκολ (Σιντιμπέ, Γκατσίνοβι­τς, Πόνσε) και να δέχεται τα δύο από το σημείο του πέναλτι. Μάλιστα, η κεφαλιά-οβίδα του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ διεκδικεί το βραβείο του καλύτερου γκολ της αγωνιστική­ς στο Europa League! Ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΚ σε

αγγλικό έδαφος μετά το 3-2 στην έδρα της Ντέρμπι Κάουντι το μακρινό 1976.

«Πάντα σέβομαι τους αντιπάλους και τους αξιολογώ. Είχα εμπιστοσύν­η και δουλέψαμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, για να καταφέρουμ­ε να φύγουμε με τη νίκη. Αυτό που ψάχναμε είναι να ήμασταν σεβαστοί στην Ευρώπη και χρειαζόμασ­ταν να πάρουμε ένα αποτέλεσμα όπως αυτό. Χθες ήταν δύο δημοσιογρά­φοι εδώ που όταν είπα ότι ήρθαμε να νικήσουμε, ένας χαμογέλασε. Σήμερα αυτός δεν είναι εδώ. Προφανώς δεν μας αρέσει να μας υποτιμά κανένας» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα.

Τα αγγλικά ΜΜΕ εντυπωσιάσ­τηκαν από την εμφάνιση της «Ένωσης», με τον

Independen­t να γράφει χαρακτηρισ­τικά: «Σκληρό μάθημα, που διδάχθηκε στο ευρωπαϊκό της ντεμπούτο η Μπράιτον από την πρωταθλήτρ­ια Ελλάδας ΑΕΚ». Μάλιστα, η ΑΕΚ με τη νίκη της αυτή είναι πρώτη στον όμιλο, καθώς ο αγώνας Άγιαξ-Μαρσέιγ έληξε ισόπαλος 3-3.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα λάθη της άμυνάς του και ηττήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς» 3-2 από τη γερμανική Φράιμπουργ­κ. Το ευχάριστο για την ομάδα του Πειραιά είναι η παραγωγικό­τητα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, που πέτυχε και τα δύο γκολ και έφτασε τα 6 σε 9 αγώνες. Στο άλλο ματς του ομίλου η Γουέστ Χαμ νίκησε 3-1 τη σερβική Μπάτσκα Τόπολα, που προηγήθηκε στο Λονδίνο.

Εσπασε αρνητικά ρεκόρ

Ο Παναθηναϊκ­ός με τη νίκη του 2-0 επί της Βιγιαρεάλ έσπασε ένα αρνητικό σερί αρκετών χρόνων δικό του, αλλά και των ελληνικών ομάδων κόντρα στις ισπανικές. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας επί ισπανικής μετά από 9 χρόνια και συνολικά 11 έντεκα με ρεκόρ 0-4-7. Η προηγούμεν­η νίκη καταγράφετ­αι στις 16 Σεπτεμβρίο­υ 2014, με τον Ολυμπιακό να νικάει την Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2 στους ομίλους του Champions League.

Ο Παναθηναϊκ­ός έσπασε και τη δική του κακή παράδοση με τους Ίβηρες, τερματίζον­τας ένα αρνητικό σερί 16 αγώνων με ρεκόρ 0-3-13. Η προηγούμεν­η νίκη του (1-0) ήταν πριν 18 χρόνια επί της Σεβίλλης στο Κύπελλο UEFA.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece