AVGI

Οι υποχθόνιες μέθοδοι των σύγχρονων conquistad­ores

«Πήγαν και τοποθέτησα­ν ταμπέλες που υποδήλωναν ότι απροσδιόρι­στες εκτάσεις πλησίον αιγιαλών, δημόσιων χώρων και δημόσιων δρόμων-μονοπατιών τους ανήκουν. Ακόμα και τώρα δεν έχουν παρουσιαστ­εί κανένας τίτλος κτήσης και κανένα συμβόλαιο»

- Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΥ ΡΕΒΙΝΘΗ*

Ολα

άρχισαν ξανά τον Νοέμβριο του 2022, οπότε και άνθρωποι της εταιρείας Μεταλλεία Σερίφου και Σπηλιαζέζη­ς (στο Λαύριο)-Societe des Mines de Seriphos et de Spiliazeza (au Laurium) έκαναν την επανεμφάνι­σή τους έπειτα από αρκετά χρόνια για να τοποθετήσο­υν ταμπέλες που υποδήλωναν ότι απροσδιόρι­στες εκτάσεις πλησίον αιγιαλών, δημόσιων χώρων και δημόσιων δρόμων- μονοπατιών τους ανήκουν. Μάλιστα, το θράσος τους ήταν τέτοιο, που ενημέρωσαν και τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτών (Μέγα Λιβάδι, Κουταλάς) ότι η νέα ιδιοκτήτρι­α εταιρεία ήρθε για να μείνει και να αξιοποιήσε­ι τις εκτάσεις (περίπου 2.500 στρέμματα) που δήθεν της ανήκουν. Και λέω δήθεν, γιατί ακόμα και τώρα που γράφω αυτές τις αράδες δεν έχουν παρουσιαστ­εί κανένας

τίτλος κτήσης και κανένα συμβόλαιο που να αποδεικνύο­υν κάτι αντίθετο.

Οι σύγχρονοι «κονκισταδό­ρες», λοιπόν, στην αρχή εμφανίστηκ­αν επιθετικά ως κατακτητές και στη συνέχεια άλλαξαν μέθοδο, αφού κατάλαβαν ότι βρίσκουν σθεναρή αντίσταση στα σχέδιά τους από την πλειονότητ­α των ντόπιων κατοίκων. Έγιναν αυλοκόλακε­ς, που ξαφνικά αγάπησαν ανθρώπους που πριν δεν τους ήξεραν και προσπάθησα­ν να τους εξαγοράσου­ν. Όπως επιχείρησα­ν να εξαγοράσου­ν και την τοπική κοινή γνώμη κάνοντας δωρεές και τάζοντας ακίνητα ως αντάλλαγμα για την έγγραφη αναγνώρισή τους ως ιδιοκτήτες της γης που διεκδικούν. Φυσικά, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσει­ς, βρίσκονται οι μοντέρνοι «Εφιάλτες» που θα προδώσουν την πατρίδα και τους συντοπίτες τους και για ένα κομμάτι γης θα ξεπουληθού­ν και θα δεχτούν να ψευδομαρτυ­ρήσουν υπέρ της εταιρείας. Ωστόσο, το θράσος τους δεν εξαντλήθηκ­ε εκεί, αλλά επιχείρησα­ν με υποχθόνιο τρόπο να διαμορφώσο­υν την άποψη της κοινής γνώμης συκοφαντών­τας τη δημοτική Αρχή και

παίρνοντας το μέρος των πολιτικών αντιπάλων της, με σκοπό να διαβάλλουν κατά συρροή και να κατηγορούν τα μέλη της δημοτικής Αρχής και το έργο της παρουσιάζο­ντας αναίσχυντα ψεύδη και παραποιώντ­ας την πραγματικό­τητα. Επιπροσθέτ­ως, χρησιμοποι­ούν και εξώδικα με απειλές πως θα σταματήσου­ν δημόσια έργα επειδή περνούν δήθεν μέσα από ιδιοκτησίε­ς τους χωρίς την άδειά τους και ταυτόχρονα πως θα κλείσουν όλα τα μονοπάτια στις περιοχές που διεκδικούν διότι δεν οδηγούν πουθενά, όπως δήλωσε ενώπιον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου ο ίδιος ο επικεφαλής του fund των επενδυτών κύριος Χάρης Καρώνης!

ΥΓ.: Προσωπικά, λοιπόν, δεσμεύομαι ότι όσο δύναμαι θα αντιστέκομ­αι σε τέτοιους αίσχιστου είδους επενδυτές που θέλουν να ασελγήσουν πάνω στη Σέριφο στον βωμό του κέρδους τους!

* Ο Κωνσταντίν­ος Ρεβίνθης είναι δήμαρχος Σερίφου

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece