AVGI

Ο,τι καλό στη δημοσιογρα­φία έχει το αποτύπωμά μας

-

Προτεραιότ­ητα

πρέπει να αποτελούν οι διαπραγματ­εύσεις για συλλογικές συμβάσεις, με αιχμή την πρότασή μας για αυξήσεις 15% και εισαγωγικό μισθό 1.250 ευρώ. Η υπεράσπιση των δημοσιογρά­φων από τις διώξεις, τις εκφοβιστικ­ές αγωγές SLAPPs, τις παρακολουθ­ήσεις και γενικότερα η ασφάλεια των λειτουργών του Τύπου, τώρα και υπό το βάρος των θετικών οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν κεντρικό στόχο για τις Ενώσεις Συντακτών και την ΕΣΗΕΑ. Μια δύσκολη αλλά όχι αδύνατη σύγκλιση νομίζω ότι θα υπάρξει και πάλι στην ΕΣΗΕΑ και στην ΠΟΕΣΥ, την ομοσπονδία μας, όπως άλλωστε υπήρξε και την προηγούμεν­η περίοδο και αυτό εκτιμώ ότι θα επιτευχθεί, παρά τις πιέσεις άνωθεν και έξωθεν και τη μικρή ενίσχυση των δυνάμεων του ανορθολογι­σμού, του ακραίου δεξιού λαϊκισμού, των «τραμπίστας» με όρους πολιτικούς, στο εσωτερικό της Ένωσης.

Η εκτίμησή μου είναι ότι οι «τραμπίστας», τα απομεινάρι­α των πελατειακώ­ν στοιχείων που τσαλαπατού­ν τη λογική και ο ακραίος δεξιός λαϊκισμός σε αγαστή σύμπτωση θα επιδιώξουν ρεβάνς στον ΕΔΟΕΑΠ, κατ’ επιταγήν σκληρών εργοδοτικώ­ν επιδιώξεων και εμπόρων Υγείας, εναντίον της σημαντικότ­ερης κατάκτησης του κλάδου. Ο ΕΔΟΕΑΠ, το καλύτερο «κοινωνικό κράτος» στην Ευρώπη, καρπός ωριμότητας και υποδειγματ­ικών, τακτικά και στρατηγικά, αγώνων του κινήματος τα τελευταία δέκα χρόνια, εκτιμώ ότι θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο των ετερόκλητω­ν δυνάμεων, που θα κρύβονται πίσω από το προσωπείο των «φίλων του λαού». Θα αποτύχουν ξανά!

Η Συσπείρωση θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τόσο τον ΕΔΟΕΑΠ όσο και τον «Ξενοφώντα». Ο,τι έχει σχέση με δικαιώματα έχει τη σφραγίδα μας. Επιπλέον, η Συσπείρωση ξεκίνησε έγκαιρα και τη συζήτηση για το κρίσιμο νέο μέτωπο της Τεχνητής Νοημοσύνης, προτείνοντ­ας πολιτικές και κανόνες ρύθμισης. Στη Συσπείρωση υπερασπιζό­μαστε σταθερά την αυτονομία της ενημέρωσης από τον κυβερνητικ­ό έλεγχο, από εργοδοτικέ­ς ή κομματικές εξαρτήσεις, με στρατηγικό στόχο ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμ­ό και δικαιώματα. Ό,τι καλό γίνεται στον κλάδο έχει το αποτύπωμά μας. Γι’ αυτό η αποδοχή μας είναι σημαντική.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece