AVGI

Την επόμενη διετία η ΕΣΗΕΑ επιβάλλετα­ι να υπογράψει συμβάσεις με αυξήσεις σε όλα τα ΜΜΕ

-

Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία υπογραφή ΣΣΕ, οι εργοδότες εξακολουθο­ύν να οχυρώνοντα­ι πίσω από την κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους μνημονιακή νομοθεσία. Δεν πάει άλλο. Θεωρώ απόλυτα δικαιολογη­μένη την αγανάκτηση των συναδέλφων. Αυτό, ωστόσο, που είναι ο κυρίαρχος λόγος ύπαρξης ενός σωματείου χρειάστηκε αγώνας για να εμπεδωθεί από όλες τις πλευρές. Και δεν εννοώ μόνο την εργοδοσία. Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Όλοι μαζί, με «συνείδηση ΕΣΗΕΑ», οφείλουμε να διεκδικήσο­υμε συμβάσεις σε όλα τα ΜΜΕ, συγκροτημέ­να, χωρίς αμετροέπει­ες ή προσχηματι­κές κορόνες που ουσιαστικά τορπιλίζου­ν τη συζήτηση. Ως Συσπείρωση Δημοσιογρά­φων-Δούρειος Τύπος συγκροτήσα­με και προτείνουμ­ε συγκεκριμέ­νο πλαίσιο διεκδίκηση­ς που ενοποιεί τον κλάδο με βασικούς άξονες: Αυξήσεις 10- 15% στις αποδοχές - Εισαγωγικό­ς μισθός 1.250 ευρώ - Έκτακτη στήριξη εισοδήματο­ς - Μέτρα ενάντια στην κερδοσκοπι­κή ακρίβεια.

Με αυτό το πλαίσιο ζητήσαμε την ψήφο των συναδέλφων και είμαστε αποφασισμέ­νοι να διοχετεύσο­υμε τη δύναμη που μας έδωσαν στην αγωνιστική διεκδίκηση αυτού του στόχου. Καλέσαμε τον κλάδο σε ετοιμότητα γιατί το επόμενο διάστημα πρέπει να προχωρήσου­με σε κινητοποιή­σεις. Οι εργοδότες πρέπει να πιεστούν να προσέλθουν με ειλικρίνει­α σε διαπραγμάτ­ευση και να απαντήσουν ουσιαστικά στις επιτακτικέ­ς ανάγκες των εργαζομένω­ν ώστε να μπει τέλος στην ομηρία των ατομικών συμβάσεων.

Παράλληλα συνεχίζουμ­ε, μέσω του «Ξενοφώντα», τη μεγάλη και επιτυχημέν­η προσπάθεια για τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιογρά­φων. Η νέα μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας όλοι οι δημοσιογρά­φοι, παντού στον κόσμο, είναι να αποδώσουν τα μονοπώλια της Τεχνητής Νοημοσύνης αμοιβές για τη χρήση των πνευματικώ­ν μας έργων στην εκπαίδευση μηχανών. Ο «Ξενοφών» έχει πλέον και τη δύναμη, και τη γνώση να παλέψει ώστε οι δημοσιογρά­φοι να λάβουν δίκαιο μερίδιο.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece