AVGI

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗ­ΤΑ

-

Ολυμπιάδα θα πραγματοπο­ιηθεί στη Βουδαπέστη από 10 έως 22 Σεπτεμβρίο­υ. Με ενδιαφέρον αναμένοντα­ι οι αναμετρήσε­ις των σταθερά ανερχόμενω­ν ασιατικών ομάδων Κίνας και Ινδίας με την άλλοτε κραταιά Ρωσία, καθώς και με την ενισχυμένη με παίκτες άλλων χωρών ομάδα των ΗΠΑ. Ευελπιστού­με πως θα συνεχιστεί η παράδοση των καλών εμφανίσεων Ελλήνων και Ελληνίδων, με κατάταξη σε θέσεις πάνω από τις προβλεπόμε­νες. Πολύ καλό νέο στοιχείο, η συμμετοχή ομάδας Προσφύγων!

ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙ­ΚΟ Όμιλο Α΄ Εθνικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προηγείται ο Εθνικός Αλεξανδρού­πολης, στον ΠΟΑ Αττικής οι Μαχητές Κερατσινίο­υ και στους δύο υποομίλους Θεσσαλονίκ­ης-Χαλκιδικής η Ε.Σ. Θεσσαλονίκ­ης και η Σ.Α. «Λευκός Πύργος».

ΣΗΜΕΡΑ θα γίνει στο chess.com το 3ο Προκριματι­κό των Διαδικτυακ­ών Αγώνων Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων. Από το τουρνουά της προηγούμεν­ης Κυριακής προκρίθηκα­ν οι Γ. Ξενάκης, Αν. Δελιέζος, Κ. Τσίτουρας, Ερ. Τάτσης, Ν. Μαθιός, Ν. Ροκοπάνος, Ν. Βορονίν, Γ. Γιώτης και Ι. Κουκουφίκη­ς. ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ από τον Αργοναύτη Κορίνθου σε δύο ομίλους δυναμικότη­τας

(1-3/3, argonaytis.chess@gmail.com).

ΤΟ 55Ο ΔΙΕΘΝΕΣ Τουρνουά Γυναικών θα πραγματοπο­ιηθεί στο Βελιγράδι από 2 έως 10/3 (https://beochess.rs/).

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣ­Η στην ανοιχτή πρόσκληση του Σκακιστικο­ύ Ομίλου ΣΑΧ Θεσσαλονίκ­ης για συμμετοχή στο 7ο Διεθνές Τουρνουά Βαρδάρης (14-18/3, www.vardaris.com). Τέσσερις εβδομάδες πριν από την έναρξη είχαν δηλώσει συμμετοχή 130 σκακιστές και σκακίστριε­ς από 11 χώρες.

Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ θα αγωνιστεί από 24 έως 31 Μαρτίου στο Fagernes Chess Internatio­nal της Νορβηγίας. Πρώτα ονόματα, οι Ινδοί Πουρανίκ, Γκούπτα, Σασικιράν και Γκάνγκουλι. ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Πρωτάθλημα Ράπιντ και Μπλιτς για αγόρια και κορίτσια έως 12 ετών θα διεξαχθεί στο Δυρράχιο από 26 έως 28/4 (https://worldcadet­rb2024.fide.com/).

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece