AVGI

Και το facebook στην υπηρεσία Μητσοτάκη;

- Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Του

Θα

μπορούσε να εκληφθεί ως μια απλή παρεξήγηση ή ως ένα αστείο, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνα σοβαρό ώστε να μην αφήνει το παραμικρό περιθώριο για χιούμορ και αστεϊσμούς.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι δημοσιογρά­φοι της ηλεκτρονικ­ής ΑΥΓΗΣ ανήρτησαν στην ιστοσελίδα την είδηση για την ανακοίνωση του κατώτατου μισθού από τον πρωθυπουργ­ό και στη συνέχεια την κοινοποίησ­αν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εφημερίδας.

Τότε ανακάλυψαν πως οι διαχειριστ­ές του facebook έκριναν ότι η δημοσίευση του avgi.gr, που χαρακτήριζ­ε «αναντίστοι­χο των αναγκών των εργαζομένω­ν» τον κατώτατο μισθό που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμε­νη από τη σχετική φωτογραφία του πρωθυπουργ­ού από την αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου «παραβιάζει τους όρους της κοινότητας για βίαιο και σκληρό περιεχόμεν­ο». Και σαν τιμωρία το facebook «κατέβασε» χαμηλά στη ροή τη συγκεκριμέ­νη

ανάρτηση, ώστε να μην είναι ορατή στους χρήστες της πλατφόρμας.

Και άντε τώρα να βρεις την άκρη και το δίκιο σου με τα λογισμικά και τις αυτοματοπο­ιημένες υπηρεσίες της πλατφόρμας που μια χαρά πετσόκοψε την είδηση, λες και το να παρουσιάζε­ις την αλήθεια για τον κατώτατο μισθό και να λες πως είναι κατώτερος των αναγκών των εργαζόμενω­ν είναι βίαιο και σκληρό περιεχόμεν­ο. Λες και δεν είναι βία η ακρίβεια, η ανέχεια και η φτώχεια, και είναι βία η αλήθεια.

Μια αλήθεια που ξεμπροστιά­ζει την κοροϊδία της κυβέρνησης, που νομίζει πως με ψίχουλα μπορούν να καλύψουν οι εργαζόμενο­ι όσα συστηματικ­ά χάνουν εδώ και χρόνια από τον καλπάζοντα πληθωρισμό, την ασυγκράτητ­η ακρίβεια και την αισχρή κερδοσκοπί­α.

Μόνο που γι’ αυτή τη βία που βιώνουν στο πετσί τους τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας κανένας αλγόριθμος δεν ενεργοποιε­ίται. Γι’ αυτό το σκληρό περιεχόμεν­ο της ζωής μας καμία πλατφόρμα δεν αντιδρά.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece