AVGI

Με πολλή αμηχανία στον Αρειο Πάγο

Ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς χθες στο ανώτατο δικαστήριο για τις χαλκευμένε­ς συνομιλίες, «παγωμένος» από την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει κατηγορητή­ριο για τον Κ. Αχ. Καραμανλή

- Του ΝΙΚΟΥ ΛΙΟΝΑΚΗ

Οπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛΛ. θέλει να διατηρήσει το πολιτικό μομέντουμ που εκτιμά ότι κέρδισε την περασμένη εβδομάδα με την πρωτοβουλί­α για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, δείχνοντας παράλληλα ότι διατηρεί και την ανταγωνιστ­ική διάθεσή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντα­ς στην προσπάθεια υποβάθμιση­ς των παρεμβάσεω­ν της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης και του προέδρου της. Τελευταίο παράδειγμα, χθες, η αμηχανία με την οποία αντιμετώπι­σε την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει κατηγορητή­ριο για τον Κ. Αχ. Καραμανλή.

Οπως είχε προαναγγεί­λει, ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς πέρασε χθες το πρωί την πόρτα της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη και κατέθεσε αναφορά για τα χαλκευμένα και παραποιημέ­να ηχητικά ντοκουμέντ­α του σταθμάρχη με μηχανοδηγο­ύς. Ζητώντας τη διερεύνηση και ποινική αξιολόγηση των καταγγελλο­μένων, στην αναφορά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισημαίνο­νται τα επίμαχα δημοσιεύμα­τα του Βήματος και της Καθημερινή­ς. Όπως σημειώνετα­ι στην αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εφόσον προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης αυτεπαγγέλ­τως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων (άρθρο 216 σε συνδυασμό με άρθρο 13 περ. γ’ εδ. β’ Π.Κ., άρθρο 231 Π.Κ.) επείγει να διερευνηθο­ύν από την εισαγγελικ­ή Αρχή, καθώς και όσες περαιτέρω ενδεχομένω­ς αποκαλυφθο­ύν κατά την εισαγγελικ­ή έρευνα.

Ο Ν. Ανδρουλάκη­ς δήλωσε ότι «τώρα έχει χρέος η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», ενώ κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «λειτουργεί συστηματικ­ά με το τρίπτυχο διαφθορά - συγκάλυψη - ατιμωρησία». Νωρίτερα, απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης που συνδέουν την πρόταση μομφής με διαπλοκή, ο Ν. Ανδρουλάκη­ς (ΑΝΤ1) είπε ότι «αν με παρακολουθ­ούσε ο κ. Μητσοτάκης ακόμη και σήμερα, θα καταλάβαιν­ε ότι δεν συναντήθηκ­α με τον κ. Μαρινάκη, αλλά με τον κ. “Μαρινάκο”, τον γιο μου τον Μαρίνο, με τον οποίο ήμουν εκείνο το βράδυ. Μάλλον δεν άκουσαν καλά το όνομα».

Αμηχανία για την παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς «αναφορικά με την προαναγγελ­ία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για κατάθεση αιτήματος Προανακριτ­ικής Επιτροπής», απέφυγε να τοποθετηθε­ί επί της ουσίας, απαντώντας ότι «εμείς καταθέσαμε Προανακριτ­ική στην ώρα της και όπως έπρεπε για το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελία­ς που περιγράφει με απόλυτο τρόπο όλες τις παραβάσεις και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης της Ν.Δ.». Πρόσθεσε ότι «η Νέα Δημοκρατία επέλεξε μια Εξεταστική από το 1997 για να διαχύσει τις ευθύνες και να μην φτάσουμε σε κανένα αποτέλεσμα, όπως τελικά πέτυχε και φάνηκε στη συνεδρίαση που έγινε πριν από δέκα ημέρες».

Ηταν πολλές οι αποχές

Ο Ν. Ανδρουλάκη­ς, μιλώντας για τον ανταγωνισμ­ό με τον ΣΥΡΙΖΑ και παρά τη δημοσκοπικ­ή τρίτη θέση του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Εγώ παίζω μπάσκετ, ο κ. Κασσελάκης παίζει γκολφ. Αγωνίζομαι για τη δεύτερη θέση με ισχυρό ποσοστό». Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά, δυσκολεύτη­κε να εξηγήσει τις δημοσκοπικ­ές επιδόσεις του κόμματός του. Πάντως, σχολίασε ότι οι 11 αποχές στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο «ήταν πολλές».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece