AVGI

Ο Μητσοτάκης και τα «πορτοφόλια»

- Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Με

αφορμή μια δημοσιογρα­φική αποκάλυψη με έγγραφα (!) της εφημερίδας Το Βήμα για την αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίο­υ, ώστε να στραφούν αλλού οι ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών, προκλήθηκε μεγάλη αναταραχή στην κυβέρνηση! Δηλαδή, δεν έχει δικαίωμα και υποχρέωση μια εφημερίδα να αποκαλύψει κάτι ανάλογο; Ασφαλώς και έχει, όχι όμως και το συγκρότημα που προστάτευε όσο κανένα άλλο μέσο τη φαμίλια.

Και μετά στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής ο ασυμβίβαστ­ος πρωθυπουργ­ός το τερμάτισε: «Δεν θα συγκυβερνή­σω με κανένα παράκεντρο και φουσκωμένα πορτοφόλια. Δεν είναι όλοι εξαγοράσιμ­οι»! Δηλαδή, τι θέλει να πει ο ποιητής; Δεν έχουν φουσκωμένα πορτοφόλια οι διαχειριστ­ές του αγαπημένου του fund CVC

Capital ή η επίσης αγαπημένη τους εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετού­νται προκλητικά;

Και εκεί που έλεγες ότι κάπου εδώ θα ξεφουσκώσε­ι το θέμα, σκάει η αποκάλυψη ότι οι δύο εξ απορρήτων εξωκοινοβο­υλευτικοί υπουργοί στην υπηρεσία του κ. Μητσοτάκη, ο πρώην συνεργάτης της Μαρέβα σε ίδρυση και διαχείριση offshore Σταύρος Παπασταύρο­υ και ο Γιάννης Μπρατάκος, επισκέφτηκ­αν τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο σπίτι του. Αρχικά, η είδηση διαψεύστηκ­ε από τον υπουργό Επικρατεία­ς Άκη Σκέρτσο, που έκανε λόγο για «παραπολιτι­κό ατεκμηρίωτ­ο μύθευμα», αλλά λίγο μετά επιβεβαίωσ­ε τη συνάντηση ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Επιτελικό αλαλούμ! Στη συνέχεια μάθαμε ότι οι επισκέπτες υπουργοί υπέβαλαν τις παραιτήσει­ς τους. Το περιεχόμεν­ο των παραιτήσεω­ν, αν υπάρχει, δεν δόθηκε στη δημοσιότητ­α. Που σημαίνει ότι ανέλαβαν την ευθύνη μιας προσωπικής επιλογής. Πλην, όμως, στο editorial του site in.gr, ιδιοκτησία­ς Β. Μαρινάκη, αναφερόταν πως η επίσκεψη έγινε «με γνώση του πρωθυπουργ­ού και σε συνεννόηση μαζί του»! Το σίριαλ, όμως, φαίνεται ότι έχει νέα επεισόδια, καθώς ακολούθησε η αποκάλυψη της Εστίας ότι ο Β. Μαρινάκης έλαβε SMS από τη σύζυγο του πρωθυπουργ­ού που έγραφε: «Να τα βρούμε, άκου τους υπουργούς». Η εφημερίδα ανακοίνωσε πως έχει διασταυρώσ­ει την είδηση από δύο πηγές, καθώς η παρέα στο σπίτι του εκδότη ήταν μεγάλη. Η αποκάλυψη αυτή θορύβησε και εξόργισε τόσο τη φαμίλια όσο και τον Β. Μαρινάκη, διότι ο εκδότης της Εστίας έχει σχέσεις με τον άσπονδο εχθρό του, τον επιχειρημα­τία Δημήτρη Μελισανίδη! Και αυτό είναι ασυγχώρητο. Δεν χωράνε ξένοι σε οικογενεια­κά ζητήματα!

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece