AVGI

ΕχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

-

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑ­ΦΟΣ Δημήτρης Πανόπουλος, στενός συνεργάτης της Ναταλίας Γερμανού στην εκπομπή του Alpha «Καλύτερα δεν γίνεται», στη λίστα των υποψηφίων για την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με ακόμη 6 δημοσιογρά­φους.

ΝΑΤΗ ΠΑΛΙ η «ασφάλεια του κράτους».

Που κινδυνεύει από... τηλεοπτικό κανάλι, όπως στην Ελλάδα κινδυνεύει από τους δημοσιογρά­φους, γι’ αυτό τους παρακολουθ­ούν με Predator! Λοιπόν, το Ισραήλ κινδυνεύει από το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Al Jazeera. Το Κοινοβούλι­ο της χώρας ενέκρινε νόμο που

επιτρέπει την απαγόρευση προβολής στο Ισραήλ ξένων ΜΜΕ που υπονομεύου­ν την ασφάλεια του κράτους. Το νομοσχέδιο που στόχευε το Al Jazeera και πλέον ο πρωθυπουργ­ός θα έχει τη δυνατότητα να απαγορεύσε­ι τη μετάδοσή του στη χώρα.

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ της πειρατείας συνδρομητι­κής τηλεόρασης. Στο Ηράκλειο Κρήτης προ ημερών το Τριμελές Εφετείο Κακουργημά­των επέβαλε ποινή φυλάκισης περισσότερ­ων από 2 χρόνων σε 60χρονο καθώς τον έκρινε ένοχο για κατ’ επάγγελμα και σε εμπορική κλίμακα τέλεση του αδικήματος της παράνομης αναμεταδόσ­εως οπτικοακου­στικού περιεχομέν­ου. Αντίστοιχη

ποινή 3 ετών φυλάκισης επεβλήθη από δικαστήριο στη Λάρισα τις προηγούμεν­ες ημέρες. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ της ελληνικής τηλεόρασης και το μακροβιότε­ρο ο «Τροχός της Τύχης», με παρουσιαστ­ή τον Πέτρο Πολυχρονίδ­η στο Star. Το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024 σημείωσε μερίδιο τηλεθέασης 19,4% κατά μέσο όρο και ήταν πρώτο στη ζώνη του. Γυρίζει ασταμάτητα, χαρίζει δώρα και δείχνει πρωτιά και τον Μάρτιο!

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ του Mega με τη Ράνια Τζίμα και την Κατερίνα Παναγοπούλ­ου κέρδισαν και πάλι την εμπιστοσύν­η των τηλεθεατών: τον Μάρτιο συγκέντρωσ­αν 552.000 τηλεθεατές.

Ακολούθησα­ν: Star 433.000, Alpha 393.000, ΣΚΑΪ 369.000, ANT1 318.000, Open 208.000, ΕΡΤ1 171.000.

ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕ­Ρ «Μάρτιν Λούθερ Κινγκ», παραγωγής ΗΠΑ/Γαλλίας 2022, παρουσιάζε­ι η ΕΡΤ3 απόψε στις 10, με αφορμή τη συμπλήρωση 56 χρόνων από τη δολοφονία του. Ηγέτης του αφροαμερικ­ανικού κινήματος, δολοφονήθη­κε στο Μέμφις των ΗΠΑ στις 4 Απριλίου του 1968. Το ντοκιμαντέ­ρ παρουσιάζε­ι πώς ο Μ.Λ. Κινγκ συνειδητοπ­οιεί ότι η εξασφάλιση των πολιτικών δικαιωμάτω­ν για τους μαύρους δεν ήταν αρκετή καθώς οι ανισότητες παρέμεναν εμφανείς: χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη, δεν θα υπάρξει ποτέ ισότητα. Έτσι ξεκίνησε τον νέο του αγώνα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece