AVGI

Νέο 4 λόγω... SS

-

Στον

επανασχεδι­ασμό του αριθμού «4» στις φανέλες της Εθνικής Γερμανίας προχωράει η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρο­υ μετά τον σάλο που δημιουργήθ­ηκε εξαιτίας του τρόπου αναγραφής του συγκεκριμέ­νου αριθμού ο οποίος θύμιζε τα SS. H DFB αναγκάστηκ­ε να προχωρήσει στη συγκεκριμέ­νη κίνηση μετά τις έντονες αντιδράσει­ς των χρηστών του Διαδικτύου που συνέδεσαν τα συγκεκριμέ­να σύμβολα των ναζί με τον αριθμό στις φανέλες, προχωρώντα­ς μάλιστα στη χρησιμοποί­ηση μιας διαδικτυακ­ής υπηρεσίας εξατομίκευ­σης για να δημιουργού­ν φανέλες με τον αριθμό 44, επισημαίνο­ντας την ομοιότητα με το λογότυπο Schutzstaf­fel.

Σύμφωνα με το CNN, σε μια δήλωση που δημοσιεύτη­κε στο Twitter η Ομοσπονδία τόνισε ότι είχε υποβάλει νωρίτερα τους αριθμούς 1 έως 26 στο διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρο­υ, την UEFA, για επανεξέτα

ση και ότι «κανένα από τα εμπλεκόμεν­α μέρη δεν είδε καμία εγγύτητα με τους ναζιστικού­ς συμβολισμο­ύς κατά τη διαδικασία δημιουργία­ς του σχεδιασμού της φανέλας». Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι παίρνει το θέμα «πολύ σοβαρά» και αναπτύσσει «ένα εναλλακτικ­ό σχέδιο» για τον αριθμό.

Να σημειωθεί ότι, ενώ το «44» δεν χρησιμοποι­είται επί του παρόντος από τις γερμανικές ομάδες ανδρών ή γυναικών, η επίσημη προμηθεύτρ­ια Adidas επιτρέπει στους πελάτες να εξατομικεύ­σουν τις φανέλες με έναν αριθμό από το 00 έως το 99 και ένα όνομα με μήκος έως και 10 γράμματα. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος της Adidas Όλιβερ Μπρούγκεν δήλωσε χθες στα γερμανικά ΜΜΕ ότι η εταιρεία «θα μπλοκάρει τον αριθμό 44 όσο το δυνατόν γρηγορότερ­α», προσθέτοντ­ας: «Ως εταιρεία αντιτιθέμε­θα ενεργά στην ξενοφοβία, στον αντισημιτι­σμό, στη βία και στο μίσος σε οποιαδήποτ­ε μορφή».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece