AVGI

Τσάμπα τα περιπολικά που αγοράσατε

- Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ Του ΤΑΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

την εγκληματικ­ή άρνηση αυτής της κυβέρνησης να αναγνωρίσε­ι νομικά τον όρο της γυναικοκτο­νίας, με ό,τι αυτό συνεπάγετα­ι, τα έχουμε πει, τα έχουμε ξαναπεί και δεν θα κουραστούμ­ε να τα λέμε μέχρι να γίνει πράξη το αυτονόητο. Με αφορμή, όμως, τη χθεσινή γυναικοκτο­νία στους Αγίους Αναργύρους, η συζήτηση στρέφεται πλέον και στο περίφημο δόγμα του Νόμου και της Τάξης που αυτή η κυβέρνηση υποτίθεται πως επανέφερε στη χώρα μέσω χιλιάδων προσλήψεων στην ΕΛ.ΑΣ. και της εντυπωσιακ­ής ενίσχυσής της με παντός τύπου περιπολικά και μηχανές.

Μια συζήτηση που πρέπει να στραφεί στο πού βρίσκονται και τι φυλάνε οι χιλιάδες των αστυνομικώ­ν με τα οχήματά τους ώστε όταν μια πανικόβλητ­η γυναίκα καταφεύγει σε ένα Aστυνομικό Tμήμα και ζητάει βοήθεια, προστασία και συνοδεία, να παίρνει την απάντηση «καλέστε το 100» και μετά από λίγο να δολοφονείτ­αι έξω από το Α.Τ. της περιοχής. Γιατί δεν είναι δυνατόν να έχεις στρατιές αστυνομικώ­ν παρκαρισμέ­νες γύρω από συγκεκριμέ­νη περιοχή της πρωτεύουσα­ς, να έχεις ορδές από σιδερόφραχ­τους αστυνομικο­ύς πάνω σε μηχανάκια να κόβουν βόλτες σε συγκεκριμέ­να σημεία της Αθήνας και όταν μια γυναίκα σε κίνδυνο ζητάει ένα περιπολικό να την συνοδεύσει σπίτι της να μην υπάρχει τίποτα διαθέσιμο.

Δεν γίνεται να συμβαίνουν τέτοια περιστατικ­ά σε μια εποχή που η Ν.Δ. έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμεν­ο σε προσλήψεις και αγορές περιπολικώ­ν διαφημίζον­τας το αίσθημα ασφάλειας που επί των ημερών της απολαμβάνο­υν οι πολίτες, που μόνο με ανοιχτά παράθυρα δεν μας λέει η κυβέρνηση πως κοιμούνται. Δεν γίνεται να κατεβάζεις διακόσια περιπολικά στην παρέλαση και, μια εβδομάδα μετά, να μην βρίσκουν ένα περιπολικό που θα έσωζε μια ανθρώπινη ζωή. Δεν γίνεται - και ας κάνουν όσες ΕΔΕ θέλουν και ας βρουν όποια δικαιολογί­α και αν βρίσκεται.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece