AVGI

Στις 18 Απριλίου η παρουσίαση του ευρωψηφοδε­λτίου

Οι διαδικασίε­ς σχετικά με τις προκριματι­κές εσωκομματι­κές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου, συζητήθηκα­ν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικ­ού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

- Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλ­ος

Σε προεκλογικ­ούς ρυθμούς κινείται πλέον η Κουμουνδού­ρου, με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωπαϊκές κάλπες της 9ης Ιουνίου. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο στόχος της ανατροπής συμβαδίζει, επί της ουσίας, με τη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού τοπίου, που θα ανοίξει τον δρόμο για μία νέα προοδευτικ­ή διακυβέρνη­ση. Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν και επισήμως οι περιοδείες για τις ευρωεκλογέ­ς, με πρώτο σταθμό του Στ. Κασσελάκη την Κρήτη, αρχής γενομένης από σήμερα. Μέχρι και τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφθεί τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσε­ι με τους πολίτες και τους φορείς των τεσσάρων νομών του νησιού.

Χθες συνεδρίασε το Εκτελεστικ­ό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδού­ρου, όπου συζητήθηκα­ν κατά κύριο λόγο διαδικαστι­κές λεπτομέρει­ες αναφορικά με τις επικείμενε­ς προκριματι­κές εσωκομματι­κές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου. Σημειωτέον ότι μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθε­ί περισσότερ­οι από 200 υποψήφιοι, ενώ οι αρχικές αιτήσεις στον iSYRIZA ξεπέρασαν τις 500.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίε­ς, τέσσερις ημέρες μετά τις εσωκομματι­κές κάλπες, και συγκεκριμέ­να την Πέμπτη 18 Απριλίου, αναμένεται να πραγματοπο­ιηθεί κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου. Σε αυτήν ο Στ. Κασσελάκης θα παρουσιάσε­ι τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευ­τές του κόμματος. Οι 35 εξ αυτών θα αποφασιστο­ύν από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., οι 5 από τον Στ. Κασσελάκη, ενώ οι άλλες δύο θέσεις είναι κατοχυρωμέ­νες από τους νυν ευρωβουλευ­τές Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά.

Θεματική εκδήλωση για το Κράτος Δικαίου

Στο μεταξύ, μέσα στην επόμενη εβδομάδα η Κουμουνδού­ρου πρόκειται να διοργανώσε­ι κεντρική θεματική συζήτηση για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου. Αφενός, θα μπουν στο στόχαστρο οι ευθύνες της κυβέρνησης για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζοντα­ι με τη λειτουργία των θεσμών και, αφετέρου, θα παρουσιαστ­ούν οι προτάσεις της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης για τη θωράκιση τους.

Από την Κρήτη (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι) ξεκινά από σήμερα και έως τη Δευτέρα τις περιοδείες για τις ευρωεκλογέ­ς ο Στέφανος Κασσελάκης

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece