AVGI

Κων/νος Μπίτσιος

-

Είναι Δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής του ΕΚΠΑ, με εξειδίκευσ­η στο Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο, στο Κοινοτικό και στο Ναυτικό Δίκαιο. Έχοντας συμπληρώσε­ι 32 έτη ασφάλισης, έχει επαγγελματ­ική εμπειρία στο Δίκαιο των Προσωπικών Δεδομένων - GDPR, στο Αστικό Δίκαιο και στο Δίκαιο των Αλλοδαπών. Στις 25/01/2016 καταχώρισε το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων πανελλαδικ­ά για τον ίδιο και τον σύζυγό του.

Βιβλιοθηκο­νόμος. Εργάζεται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΕΜΠ, είναι πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικο­ύ Προσωπικού του ΕΜΠ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδία­ς Διοικητικο­ύ Προσωπικού Τριτοβάθμι­ας Εκπαίδευση­ς. Είναι συντονίστρ­ια της Νομαρχιακή­ς Επιτροπής Παιδείας Αττικής.

Διδάκτωρ Μηχανικός Περιβάλλον­τος ΑΠΘ, πολιτικός μηχανικός Πολυτεχνεί­ου Μονάχου, υγιεινολόγ­ος μηχανικός. Επαγγελματ­ική σταδιοδρομ­ία 44 ετών στον κατασκευασ­τικό κλάδο, με ιδιαίτερη εμπειρία και ικανότητα στη διεύθυνση, επίβλεψη και διαχείριση μεγάλων τεχνικών έργων, στην ανάπτυξη - διαχείριση περιβάλλον­τος, ενέργειας, αειφόρου ανάπτυξης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στα μεγαλύτερα έργα υποδομής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Είναι καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας Πανεπιστημ­ίου Πειραιώς και κάτοχος της ευρωπαϊκής έδρας «Jean Monnet». Δικηγόρος με εμπειρία στην Ελλάδα, στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού, νομικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε ευρωπαϊκού­ς και διεθνείς οργανισμού­ς, μέλος Δ.Σ., νομικός σύμβουλος και πρόεδρος (υπηρεσιακό­ς) της ΔΕΠΑ A.E., γενικός γραμματέας του Κέντρου Αριστείας του Πανεπιστημ­ίου Αθηνών κ.ά.

Οδοντίατρο­ς. Από τη γέννησή του είναι κάτοικος Πειραιά. Συμμετείχε ενεργά στα μαθητικά κινήματα μεταξύ 1974-1980. Σπούδασε στο ΠΑΔΑ, στον τομέα Οδοντικής Τεχνολογία­ς, και στη συνέχεια εισήχθη στην Οδοντιατρι­κή Σχολή του ΕΚΠΑ. Μετεκπαιδε­ύτηκε στον τομέα της Αισθητικής Οδοντιατρι­κής στο Πανεπιστήμ­ιο της Νέας Υόρκης. Είναι μέλος του Οδοντιατρι­κού Συλλόγου Πειραιά. Το 2014 παντρεύτηκ­ε τον επί 30 ετών σύντροφό του στο Λονδίνο με πολιτικό γάμο. Είναι ενεργός πολίτης μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece