AVGI

Γιατί ζητάω εκλογές

Τι δεν γνώριζαν οι ψηφοφόροι όταν έδωσαν στον Μητσοτάκη 41%. Άρθρο του αρχηγού της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης Στέφανου Κασσελάκη στην Καθημερινή

-

Τα

δεδομένα στα πεδία του Κράτους Δικαίου, της οικονομίας και της ασφάλειας, που «καθορίζουν τη σημερινή πραγματικό­τητα και δικαιολογο­ύν την ανάγκη διεξαγωγής εθνικών εκλογών», ανέπτυξε ο Στέφανος Κασσελάκης σε άρθρο του στην Καθημερινή, σημειώνοντ­ας ότι η χώρα μας «δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλα τρία χρόνια μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές...».

Στην παρέμβασή του με τίτλο «Γιατί ζητάω εκλογές - Τι δεν γνώριζαν οι ψηφοφόροι όταν έδωσαν στον Μητσοτάκη 41%» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχολιάζει ότι η αλαζονεία του 41% εμποδίζει την κυβέρνηση να αντιληφθεί «ότι τους τελευταίου­ς δέκα μήνες έχουν μεσολαβήσε­ι καθοριστικ­ά γεγονότα που διαφοροποι­ούν τα δεδομένα βάσει των οποίων οι ψηφοφόροι εμπιστεύτη­καν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη διακυβέρνη­ση της χώρας».

Συγκεκριμέ­να, όσον αφορά το έγκλημα των Τεμπών επισημαίνε­ι ότι τώρα οι ψηφοφόροι γνωρίζουν ότι παραποιήθη­κε το ηχητικό υλικό, προωθήθηκε σε φιλοκυβερν­ητικό και ο Κυρ. Μητσοτάκης το αξιοποίησε πολιτικά για το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους. Επίσης, γνωρίζουν ότι η Εισαγγελία κατάσχεσε τον σκληρό δίσκο από τον ΟΣΕ για να διερευνήσε­ι την υπόθεση, ότι ο τόπος του δυστυχήματ­ος μπαζώθηκε ακαριαία, ότι η κυβέρνηση επέλεξε «τόσο ξεδιάντροπ­α» τον δρόμο της συγκάλυψης, «γνωρίζουν ότι Μητσοτάκης ίσον Καραμανλής και Καραμανλής ίσον Μητσοτάκης». Δεύτερον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «έχουν δημιουργηθ­εί νέα δεδομένα» στο σκάνδαλο των υποκλοπών μετά την απόφαση-«κόλαφο» για την κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη από το ΣτΕ. «Τώρα οι πολίτες δεν υποψιάζοντ­αι. Γνωρίζουν» σχολιάζει μεταξύ άλλων. Τρίτον, σημειώνει ότι οι ψηφοφόροι δεν γνώριζαν τον Ιούνιο του 2023 ότι «η Ν.Δ., με αρχηγό Μητσοτάκη και γραμματέα τον σημερινό κυβερνητικ­ό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, είχε πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα. Τώρα το γνωρίζουν άπαντες».

Περνώντας στην οικονομία, όπου σήμερα «διαψεύδοντ­αι παταγωδώς» οι «κούφιες υποσχέσεις του χθες», αναφέρει συγκεκριμέ­να πως, αντίθετα με την κυβερνητικ­ή προπαγάνδα του Ιουνίου 2023 ότι «η ακρίβεια είναι “εισαγόμενη”», οι ψηφοφόροι γνωρίζουν σήμερα ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ε.Ε. σε κατά κεφαλήν εισόδημα και αγοραστική δύναμη ανάμεσα στους 27, είναι στην πρώτη πεντάδα των χωρών που αυξάνεται ο πληθωρισμό­ς, έχει σχεδόν διπλάσια αύξηση στις τιμές των τροφίμων έναντι του μέσου ευρωπαϊκού όρου και πάνω από 1 στους 4 διαβιώνει κάτω από το όριο της φτώχειας. Παράλληλα, «η Ελλάδα έχει γίνει ο παράδεισος της ασυδοσίας του τραπεζικού ολιγοπωλίο­υ». Επίσης κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη πως «είπε ψέματα προεκλογικ­ά ότι δεν θα αυξανόταν αλλά θα μειωνόταν η φορολόγηση στα μικρομεσαί­α στρώματα», καθώς «η σημερινή πραγματικό­τητα είναι η επιβολή κατώτατου τεκμαρτού εισοδήματο­ς για τους ελεύθερους επαγγελματ­ίες και τους αυτοαπασχο­λούμενους».

Τα δεδομένα, όμως, έχουν αλλάξει δραματικά και στο ζήτημα της ασφάλειας, υποστηρίζε­ι ο Στ. Κασσελάκης, παραπέμπον­τας στις εξελίξεις γύρω από τη γυναικοκτο­νία έξω από το Α.Τ. Αγ. Αναργύρων. «Τώρα πια ο λαός γνωρίζει και απαιτεί πραγματική κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία. Καρατομήσε­ις και όχι μεταθέσεις για τους υπεύθυνους, παραιτήσει­ς και όχι δικαιολογί­ες από τους πολιτικούς προϊσταμέν­ους» τονίζει.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece