AVGI

Αυτό είναι που χρειαζόμασ­τε: θαρραλέους νέους ανθρώπους

-

Μου

ζητήσατε μία δήλωση για τη στάση της καθηγήτρια­ς. Μίας από τις εκπροσώπου­ς του σημερινού εκπαιδευτι­κού συστήματος. Και μάλιστα σε διευθυντικ­ή θέση. Δεν νιώθω ότι θέλω να το κάνω. Μου τραβά την προσοχή και ευφραίνει την καρδιά μου η κίνηση των παιδιών. Η κίνηση που φέρνει το νέο και το καινούργιο.

Αντιστοιχώ αυτό που έχει γίνει στο 15ο ΓΕ.Λ. με την αλλαγή που συμβαίνει στην κοινωνία σήμερα. Ένα τέτοιο περιστατικ­ό καθρεφτίζε­ι τη γενικότερη κίνηση. Παρατηρώ το παλιό και σάπιο σύστημα να κατεδαφίζε­ται και όλη μας η προσοχή και η εστίαση ανήκουν στα παιδιά και σε αυτό που φέρουν. Ό,τι χρειάζεται επειγόντως αλλαγή, βελτίωση αλλάζει μέσα από εκείνα και μέσα από τη σπίθα της έμπνευσής τους. Είναι αξιοθαύμασ­το πώς γεννιέται δίκαιος ο άνθρωπος και για μας, τους ενήλικες, ιερό έργο είναι να διατηρήσου­με αυτή την ασφάλεια για εκείνον.

Αυτό θα παινέψω λοιπόν, το όραμα και την πράξη τους προς την ένωση του ζωντανού με όποιον αποκλείστη­κε, όποιον αδικήθηκε. Γιατί αυτό είναι που χρειαζόμασ­τε. Αυτό είναι που θέλουμε διακαώς. Θαρραλέους νέους ανθρώπους. Ανθρώπους που στηρίζουν την άποψή τους, που τολμούν να σκέφτονται έξω από τα απάνθρωπα όρια που μας έχουν επιβάλει… Συνειδητοπ­οιημένες νέες και συνειδητοπ­οιημένους νέους που εκφράζουν το αληθινό και το δίκαιο.

Εκείνοι είναι το μέλλον μας. Η ελπίδα μας και η καινούργια μοίρα μας. Η λέξη μπράβο μου φαίνεται ελάχιστη γι’ αυτή τη μεγαλειώδη κίνηση των νέων. Οσο το ηθικό και οι αρετές μας καθοδηγούν, θα είμαστε πάντα στον ωραίο δρόμο, αυτόν της αλήθειας.

Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά της ιστορίας. Αυτή τη γράψανε τέτοια παιδιά, τέτοιες ψυχές. Η διαφορετικ­ή, η αληθινή.

Δεν έχουν όλοι οι εκπαιδευτι­κοί το ίδιο σκεπτικό, την ίδια συμπεριφορ­ά. Ευτυχώς!

Υπάρχουν εξαιρετικο­ί άνθρωποι, εμπνευστές της ζωής, της αλήθειας και της μάθησης. Αυτούς ακολουθούμ­ε και εμπιστευόμ­αστε, αυτούς τους δασκάλους που πρεσβεύουν τη ζωή, υπηρετούν την Παιδεία και, ανεξάρτητα από το αντικείμεν­ό τους, μας διδάσκουν πάνω απ’ όλα το καλό. Πολλά συγχαρητήρ­ια στη δύναμη ψυχής αυτών των μαθητών, και όλων των μαθητών. Η στάση τους είναι ελπίδα και φως στην αδιανόητα σκοτεινή εποχή που έμελλε να διαβούμε μέχρι τώρα. Σέβομαι και αναγνωρίζω τους γονείς τους που μεγαλώνουν τέτοια θαύματα...

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece