AVGI

Μοιράζουν ελπίδες

Κυβερνητικ­ές υποσχέσεις για αδειοδότησ­η ραδιοφωνικ­ών σταθμών και συλλογικές συμβάσεις για τους δημοσιογρά­φους του Δημοσίου

-

Ελπίδες

στους εργοδότες, στους αιρετούς, στους επικεφαλής των δημοτικών ΜΜΕ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικ­ών σταθμών, αλλά και στους εργαζόμενο­υς δημοσιογρά­φους στους δημοτικούς ραδιοφωνικ­ούς σταθμούς και συνολικότε­ρα στα δημόσια ΜΜΕ δημιούργησ­ε η κυβέρνηση στη διάρκεια τοποθετήσε­ων κυβερνητικ­ών στελεχών στην πρόσφατη Ημερίδα για τα Δημοτικά ΜΜΕ που πραγματοπο­ιήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας, μια συνεργασία της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Οπως έγινε γνωστό, ο αναπληρωτή­ς υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος,

στην παρέμβαση του ενώπιον όλων των εκπροσώπων των δημοτικών σταθμών, διαπίστωσε ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι παλαιό και, όπως υπογράμμισ­ε, «πρέπει να εργασθούμε πάνω σε αυτό με νέες βάσεις». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι μετά τις ευρωεκλογέ­ς θα ανοίξει ο διάλογος με τα περιφερεια­κά και τα δημοτικά μέσα.

Εξαγγελίες σχετικά με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους δημοσιογρά­φους των δημόσιων ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, δημοτικά ΜΜΕ, Γραφεία Τύπου του Δημοσίου κ.ά.) έκανε και ο γενικός γραμματέας Επικοινωνί­ας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης. Αναφέρθηκε στη νέα Συλ

λογική Σύμβαση Εργασίας, στην οποία, όπως είπε, πιστεύει ότι θα καταλήξουν σύντομα, σε συνεργασία με την ΠΟΕΣΥ και με τις Ενώσεις Συντακτών. Η νέα σύμβαση, όπως είπε, θα περάσει σε όλη την επικράτεια, άρα και στα δημοτικά ΜΜΕ.

Στην ημερίδα εκφράστηκε ανάγλυφα η σπουδαιότη­τα της λειτουργία­ς των δημοτικών ΜΜΕ και η ανάγκη στήριξής τους προκειμένο­υ να ξεπεραστού­ν προβλήματα όπως η χρηματοδότ­ηση και η αδειοδότησ­η, η ενίσχυση και ενδυνάμωσή τους με προσωπικό, μέσα σε ένα ενιαίο και ολοκληρωμέ­νο θεσμικό πλαίσιο, ενώ αποκλείστη­κε η περίπτωση κλεισίματο­ς ή ιδιωτικοπο­ίησής τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece