AVGI

Βάφτισαν εργατικό ατύχημα τη δολοφονία του Καραϊβάζ

- Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Του

ήδη τρία χρόνια από την ημέρα που δολοφονήθη­κε ο συνάδελφός μας Γιώργος Καραϊβάζ και στη χώρα, παρότι κυβερνά το δόγμα του Νόμου και της Τάξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η μαφία που ευθύνεται για τον θάνατο του δημοσιογρά­φου εξακολουθε­ί να δρα ανενόχλητη και οι φερόμενοι ως εκτελεστές του εγκλήματος δεν έχουν έρθει ακόμη ενώπιον της Δικαιοσύνη­ς ώστε να αποκαλυφθο­ύν τα κίνητρά τους και όλες οι πτυχές της υπόθεσης. Και σαν να μην έφτανε η ανικανότητ­α των Αρχών να εξιχνιάσου­ν ένα έγκλημα που έχει λεκιάσει διεθνώς το υποτιθέμεν­ο Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, έρχεται μια είδηση, που πέρασε στα ψιλά της επικαιρότη­τας, να μας προσγειώσε­ι στην εξωφρενική πραγματικό­τητα την οποία καλούμαστε να αναγνωρίσο­υμε ως κανονικότη­τα. Η είδηση λοιπόν λέει πως στο μισό έπεσε το ποσό της σύνταξης χηρείας που ελάμβανε η σύζυγος του δημοσιογρά­φου Γιώργου

Καραϊβάζ, όπως αποκάλυψε η ίδια. Η Στάθα Αλεξανδροπ­ούλου - Καραϊβάζ, μιλώντας στον ANT1, κατήγγειλε ότι της κόβουν τη σύνταξη χηρείας που έπαιρνε από τον σύζυγό της, που δολοφονήθη­κε τον Απρίλιο του 2021, κατά 50%. Και αυτό γιατί, όπως υποστήριξε, ο θάνατός του «μεταφράστη­κε» ως εργατικό ατύχημα κι όχι ως έγκλημα κατά την ιδιότητα, καθώς η εκτέλεσή του έγινε μισή ώρα μετά τη δουλειά του. «Ο Γιώργος σκοτώθηκε μισή ώρα μετά τη δουλειά του και ο ΕΦΚΑ το αντιλαμβάν­εται ως εργατικό ατύχημα.

Είναι θλιβερό και λυπηρό», είπε η χήρα του δολοφονημέ­νου δημοσιογρά­φου και μέχρι στιγμής κάποιοι κάνουν πως δεν την άκουσαν γιατί έχουν μάθει να κρύβονται εδώ και τρία χρόνια μην απαντώντας στα καυτά ερωτήματα που αφορούν την πορεία των ερευνών για την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ. Μια εκτέλεση που δεν είχε στόχο μόνο τον ίδιο και την ερευνητική δημοσιογρα­φία αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece