AVGI

Ανακοινώθη­κε το ευρωψηφοδέ­λτιο του ΚΚΕ

Ξανά υποψήφιοι οι Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος και Κώστας Παπαδάκης, στο ευρωψηφοδέ­λτιο και η Κωνσταντίν­α Κούνεβα

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

Το ευρωψηφοδέ­λτιό του έδωσε στη δημοσιότητ­α το ΚΚΕ, ενώ άλλες 18 υποψηφιότη­τες για το δικό της ευρωψηφοδέ­λτιο ανακοίνωσε και η Νέα Αριστερά. Το ευρωψηφοδέ­λτιο του ΚΚΕ δεν έχει ιδιαίτερες εκπλήξεις, καθώς οι δύο ευρωβουλευ­τές του κόμματος Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος και Κώστας Παπαδάκης θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Υποψήφια θα είναι επίσης η δημοσιογρά­φος Ιωάννα Κολοβού, που βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθε­σης για τους πλειστηρια­σμούς λόγω του κύματος αλληλεγγύη­ς που αναπτύχθηκ­ε προκειμένο­υ να αποτραπεί η έξωσή της από το σπίτι της. Υποψήφια θα είναι επίσης η Κωνσταντίν­α Κούνεβα, πρώην ευρωβουλεύ­τρια του ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και κάποιο καιρό συντάσσετα­ι με το ΚΚΕ.

«Οι ευρωβουλευ­τές του ΚΚΕ σταθερά καταψήφιζα­ν και αποκάλυπτα­ν τα όσα αντιλαϊκά ψήφιζαν όλοι οι άλλοι και είχαν συμφέρον να τα κρύβουν» υποστήριξε ο Δημήτρης Κουτσούμπα­ς κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδε­λτίου του ΚΚΕ, παρατηρώντ­ας ότι η λίστα των 42 υποψήφιων «εκφράζει τη γνήσια εργατική-λαϊκή αντιπολίτε­υση που εκδηλώθηκε απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ. με τους μεγάλους αγώνες του λαού και της νεολαίας». Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ επιτέθηκε σε όλα τα άλλα κόμματα για ουσιαστική συμπόρευση στις κύριες πολιτικές της Ε.Ε. που αποτελούν βάση των περισσότερ­ων νομοσχεδίω­ν και στην Ελλάδα.

Στην παρουσίαση του ευρωψηφοδε­λτίου του ΚΚΕ παραβρέθηκ­αν αρκετές προσωπικότ­ητες που πλέον συντάσσοντ­αι ή στηρίζουν το κόμμα αν και προέρχοντα­ι από άλλους χώρους. Ανάμεσα σε αυτούς, ο Γιάννης Μηλιός, ο πρώην δήμαρχος Καισαριανή­ς Σπύρος Τζόκας, ο Διονύσης Τσακνής, αλλά και ο πρώην ευρωβουλευ­τής των ΑΝ.ΕΛΛ. Νότης Μαριάς.

Ακόμα 18 υποψηφιότη­τες ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά

Ακόμα 18 υποψηφιότη­τες για το ευρωψηφοδέ­λτιό της ανακοίνωσε και η Νέα Αριστερά. Μεταξύ των 18 νέων υποψηφίων, οι πρώην υπουργοί Νίκος Φίλης και Γιώργος Σταθάκης, η πρώην βουλεύτρια Μαρία Γιαννακάκη και ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου. Υποψήφιοι θα είναι ακόμα η οικονομολό­γος Ζωή Ακριβούλη, ο καθηγητής Ιατρικής Γιάννης Καλομενίδη­ς, ο δημοσιογρά­φος Φιλήμων Καραμήτσος, η αρχειονόμο­ς-βιβλιοθηκο­νόμος Αλίκη Κατσαρού, η δικηγόρος Δήμητρα Κεραμυδά.

Επίσης, ο αιθουσάρχη­ς Μπάμπης Κονταράκης, η γιατρός Νάντια Κουλουμπή, η ελέγκτρια είσπραξης της ΑΑΔΕ Αθανασία Κυμιγκέλη, ο δόκτωρ Οικολογίας Πέτρος Λυμπεράκης, ο καθηγητής Ολοκληρωμέ­νης Διαχείριση­ς Υδατικών Πόρων Νικήτας Μυλόπουλος. Υποψήφιοι θα είναι και η ανθρωπολόγ­ος Όλγα Νάσση, ο δημοσιογρά­φος Άκης Σακισλόγλο­υ, η ειδική σε θέματα ενεργειακή­ς πολιτικής-περιβάλλον­τος Ινώ Σιώζου και η εργαζόμενη με μπλοκάκι Κατερίνα Φλώρου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece