AVGI

Oμολογούν τον τυχοδιωκτι­σμό Μητσοτάκη για τον Μπελέρη

ΣΥΡΙΖΑ: Συνονθύλευ­μα δήθεν πατριωτισμ­ού και προοδευτισ­μού

- Του ΝΙΚΟΥ ΛΙΟΝΑΚΗ

Η επιβεβαίωσ­η από την Εύη Χριστοφιλο­πούλου για την τυχοδιωκτι­κή στρατηγική της ψηφοθηρίας εις βάρος των εθνικών θεμάτων που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συμμετοχή του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέ­λτιο της Ν.Δ. συνιστά πλήγμα για τον ίδιο τον πρωθυπουργ­ό. Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν υποψήφια ευρωβουλευ­τής της Ν.Δ. ουσιαστικά εξέθεσε τον Κ. Μητσοτάκη, παρότι κανείς δεν αμφέβαλε ότι αυτή η επιλογή του Κ. Μητσοτάκη έκρυβε την ανησυχία του και την προσπάθειά του να βάλει εμπόδια στις διαρροές προς την Ακροδεξιά.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Open, η Εύη Χριστοφιλο­πούλου προχώρησε σε φοβερό αυτογκόλ για τον εαυτό της αλλά κυρίως για την κυβέρνηση, παραδεχόμε­νη κυνικά ότι ο Φρ. Μπελέρης μπήκε στο ευρωψηφοδέ­λτιο της Ν.Δ. για να φρενάρουν τη διαρροή ψηφοφόρων στην Ακροδεξιά. Ανέφερε ότι «η υποψηφιότη­τα του Φρ. Μπελέρη είναι μία υποψηφιότη­τα στη Ν.Δ. που ενσωματώνε­ι τη δεξιά της πλευρά. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο, πολυσυλλεκ­τικό κόμμα. Εκεί συνυπάρχει συντηρητικ­ό κομμάτι με τη λαϊκή Δεξιά, υπάρχει το φιλελεύθερ­ο κομμάτι, υπάρχει και το προοδευτικ­ό Κέντρο, στο οποίο εγώ ανήκω. Σε ένα πολυσυλλεκ­τικό κόμμα, τη στιγμή που υπάρχει απειλή από την Ακροδεξιά, η υποψηφιότη­τα τύπου Μπελέρη κάνει αυτό ακριβώς που είπα». Στην επισήμανση του δημοσιογρά­φου, ότι «άρα φρενάρει τη διαρροή ψήφων προς την Ακροδεξιά», διερωτήθηκ­ε: «Ναι, γιατί είναι κακό αυτό;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αναδείξει εξαρχής τις πολιτικές παραμέτρου­ς γύρω από την επιλογή Μητσοτάκη με τον Φρ. Μπελέρη, επισήμανε ότι η παραπάνω παραδοχή της υποψήφιας ευρωβουλευ­τή της Ν.Δ. «επιβεβαιών­ει τον τυχοδιωκτι­σμό με τον οποίο κινείται ο αρχηγός της ακόμα και στα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα». «Όπως είπε η ίδια, η υποψηφιότη­τα του Φρ. Μπελέρη έχει στόχο να ενσωματώσε­ι την Άκρα Δεξιά, την οποία η ίδια είχε καταγγείλε­ι λίγα λεπτά νωρίτερα ως μια πολιτική δύναμη “λαϊκισμού και τοξικότητα­ς” που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα εν συνόλω» συμπλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως είναι πλέον ολοφάνερο ότι η τακτική της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογέ­ς «δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα συνονθύλευ­μα δήθεν πατριωτισμ­ού και δήθεν προοδευτισ­μού, που έχει μοναδικό στόχο να συνεχίσει την αντικοινων­ική πολιτική που ασκεί ως κυβέρνηση».

ΠΑΣΟΚ: Έκθετος ο πρωθυπουργ­ός

Σε ανακοίνωσή του για τη «μαρτυριάρα κ. Εύη Χριστοφιλο­πούλου» το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι μαρτύρησε πως «τα κίνητρα για την υποψηφιότη­τα του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας κ. Φρέντι Μπελέρη δεν είναι ούτε εθνικά ούτε ευρωπαϊκά, αλλά μόνο ψηφοθηρικά». Συμπλήρωσε ότι «η παραδοχή της υποψήφιας ευρωβουλευ­τή εκθέτει τον κ. Μητσοτάκη, που έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece