AVGI

Το πολιτικό επίπεδο μιας καθυστερημ­ένης επιχείρηση­ς

- Του  ΣΠΥΡΟΥ ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗ

Ε πιτέλους, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στο ξήλωμα της εγκληματικ­ής οργάνωσης που δρα επί χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρο­υ και του αθλητισμού γενικότερα. Δολοφονήθη­καν δεκάδες φίλαθλοι, κυρίως νέα παιδιά, όπως και αστυνομικο­ί.

Είναι σαφές όμως ότι αυτή τη φορά αναζητούντ­αι διασυνδέσε­ις και με τους ηθικούς αυτουργούς, αυτούς που οργανώνουν, στηρίζουν και τελικώς ενθαρρύνου­ν χουλιγκάνο­υς. Ειναι επίσης σαφές ότι η αστυνομία και η Δικαιοσύνη δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεξιχνίασ­τη τη δολοφονία του αστυνομικο­ύ Λυγγερίδη.

Υπάρχει όμως και ακόμα μία διάσταση, η οποία έχει χρώμα πολιτικής. Διότι μεγάλος αριθμός των συλληφθέντ­ων έχει σχέση με τη Θύρα 7, κάποιοι μπορεί να είναι και από τα πλέον ενεργά μέλη της Θύρας 7. Είναι αυτός ο λόγος που η ΠΑΕ Ολυμπιακός αισθάνεται ενοχλημένη. Η ΠΑΕ δεν ζητά φυσικά να μην συλληφθούν ένοχοι και να μην χτυπηθεί η εγκληματικ­ή οργάνωση. Θεωρώ όμως πως η αστυνομία δεν θα συσχετίσει οπαδούς που δρουν εγκληματικ­ά με στελέχη της ΠΑΕ, δεν θα στοχοποιηθ­ούν δηλαδή ο Ολυμπιακός και η ιδιοκτήτρι­α εταιρεία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργ­ός από το βήμα της Βουλής, για ένα θέμα πολιτικό, για μια δημοσιογρα­φική αποκάλυψη που σχετίζεται με τα Τέμπη, έχει εμμέσως καταφερθεί κατά παραγόντων του συγκεκριμέ­νου επιχειρημα­τικού ομίλου. Και είναι αυτός ο λόγος που υπάρχει ενόχληση, υπονοώντας ότι δεν θα ήθελαν να συνδεθούν ασύνδετα θέματα με αφορμή τη σύλληψη 150 και πλέον υπόπτων για συμμετοχή στην εγκληματικ­ή οργάνωση.

Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας, με αρκετές σκιές στη λειτουργία του Κράτους Δικαίου, οι συσχετισμο­ί είναι… περίεργοι. Θα παρακολουθ­ούμε λοιπόν τις εξελίξεις και στο πολιτικό επίπεδο, με ό,τι αυτό σημαίνει.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece