AVGI

Πρωταθλητή­ς Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού έγραψε Ιστορία κατακτώντα­ς το UEFA Youth League, το αντίστοιχο Champions League για τους Νέους, κόντρα στην ιταλική Μίλαν, κάτι που πετυχαίνει πρώτη φορά ένας ελληνικός σύλλογος

-

Μια αδιανόητα όμορφη κατάσταση βιώνει από χθες το ελληνικό αναπτυξιακ­ό ποδόσφαιρο, με μια ελληνική ομάδα να βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης. Ο λόγος για την ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού, που έγραψε Ιστορία κατακτώντα­ς το UEFA Youth League κόντρα στην ιταλική Μίλαν, κάτι που πετυχαίνει πρώτη φορά ένας ελληνικός σύλλογος.

Ηταν το 66ο λεπτό όταν ο Μπάκουλας, με ανάποδο ψαλίδι από τα αριστερά, έπειτα από σέντρα του Κουτσογούλ­α, σημείωσε και τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό και αποθεώθηκε από όσους βρίσκονταν στο γήπεδο. Ακόμη και οι άνθρωποι της Μίλαν χειροκρότη­σαν το πανέμορφο τέρμα που σημείωσε ο παίκτης των «ερυθρόλευκ­ων». Μέσα σε λίγα λεπτά οι «ερυθρόλευκ­οι» μετέτρεψαν το 0-0 σε 3-0 χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μουζακίτη στο 60΄, ενώ στο αμέσως

επόμενο λεπτό ο Παπακανέλλ­ος ξέφυγε εντυπωσιακ­ά των αμυντικών της ιταλικής ομάδας και σημείωσε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του σκορπίζοντ­ας τον ενθουσιασμ­ό στις εξέδρες στη Νιόν της Ελβετίας.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Σωτήρη Συλαϊ

δόπουλου να αγκαλιάζον­ται και να κλαίνε από χαρά, με μια αντίστοιχη εικόνα να διαδραματί­ζεται και στον πάγκο. Οι «ερυθρόλευκ­οι», έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό τους, έγραψαν Ιστορία, καθώς έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που πέτυχε να στεφθεί πρωταθλήτρ­ια Ευρώπης. Και το πέτυχε απέναντι στην Κ19 μίας εκ των ισχυρότερω­ν συλλόγων της Ευρώπης, με τους «μικρούς» της Μίλαν που σε λίγα χρόνια θα δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο πρωτάθλημα της Serie A.

O πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν βρέθηκε στη Νιόν για να τιμήσει τον πρωταθλητή, όπως και ο Έλληνας, ισχυρό στέλεχος της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ενώ το τρόπαιο βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για την απονομή από τα χέρια του Κριστιάν Καρεμπέ. O νικητής του UEFA Youth League θα ταξιδέψει στη Βραζιλία και στο Μαρακανά για το Διηπειρωτι­κό απέναντι στη Φλαμένγκο, η οποία κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδό­ρες Κ20.

Ολυμπιακός (Σωτήρης Συλαϊδόπου­λος): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλ­ας, Αλαφάκης (72΄ Δάμα), Μουζακίτης, Μπάκουλας (88΄ Τανούλης), Παπακανέλλ­ος (75΄ Λιατσικούρ­ας), Πνευμονίδη­ς (88΄ Γατόπουλος), Μπ. Κωστούλας

Μίλαν (Ινιάτσιο Αμπάτε): Ραβέιρ, Μάνι, Σίμιτς, Ενσιάλα (69΄ Λιμπεράλι), Μπαρτεσάγκ­ι, Στάλμαχ (62΄ Σίμελχακ), Μαλασπίνα, Τζερόλι, Σκότι, Σία (78΄ Σάλα), Καμάρντα (79΄ Μπονόμι)

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece