AVGI

Με καθυστέρησ­η τριών ετών ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Ιάσονα Λαλαούνη

- Γιάννης Ανδρουλιδά­κης

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑ­Ν

τρία ολόκληρα χρόνια και ισάριθμες αναβολές για να ξεκινήσει τελικά χθες η δίκη για το τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Ιάσονας Λαλαούνης. Ο 23χρονος δικυκλιστή­ς χτυπήθηκε και εγκαταλείφ­θηκε έξω από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής από όχημα το οποίο ανήκε στην προσωπική φρουρά της βουλεύτρια­ς της Ν.Δ. και επί σειρά ετών υπουργού Ντόρας Μπακογιάνν­η. Το γεγονός αυτό γέννησε σειρά ερωτημάτων αναφορικά τόσο με την καθυστέρησ­η στη διαλεύκανσ­η της υπόθεσης όσο όμως και με τις συνεχόμενε­ς αναβολές έναρξης της δίκης.

Στη δίκη δηλώθηκε ως παράσταση πολιτικής αγωγής η οικογένεια του αδικοχαμέν­ου εργαζόμενο­υ, η οποία αξιώνει χρηματική αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Μιλώντας προς το δικαστήριο, ο πατέρας του Ιάσονα Λαλαούνη Παντελής τόνισε ότι ο γιος του ήταν ένας πολύ προσεκτικό­ς οδηγός μηχανής, που φορούσε πάντα κράνος, ενώ ανέφερε χαρακτηρισ­τικά ότι υπήρξε «προκλητικά εγκληματικ­ή οδηγική συμπεριφορ­ά του κατηγορούμ­ενου», η οποία οδήγησε στον θάνατο του γιου του.

Τόσο ο πατέρας όσο και η αδελφή του θύματος Κατερίνα στάθηκαν ιδιαίτερα στην προκλητική, ιταμή συμπεριφορ­ά του κατηγορούμ­ενου, τονίζοντας ότι εγκατέλειψ­ε τον Ιάσονα στην άσφαλτο, δεν έκανε την παραμικρή κίνηση για να του προσφέρει πρώτες βοήθειες και επιχείρησε να «κρυφτεί» στον προαύλιο χώρο της Βουλής, ενώ σημείωσαν ότι δεν έκανε καν την απόπειρα να επικοινωνή­σει μαζί τους ούτε επισκέφτηκ­ε το θύμα στο νοσοκομείο, κάτι που, αντίθετα, έπραξε ο συνοδηγός του. Επισήμαναν δε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτο­υ συνεχίζει να προκαλεί ψευδόμενος όταν ισχυρίζετα­ι -μόνο αυτός- πως σταμάτησε και πρόσφερε πρώτες βοήθειες στο θύμα. Στη δίκη αναφέρθηκε επίσης αυτό που προκύπτει από τις κάμερες, ότι το αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάνν­η έστριψε αριστερά -και σκότωσε τον άτυχο νέο- χωρίς να του έχει δοθεί η άδεια από τον τροχονόμο, ενώ οι γονείς του Ιάσονα αναφέρθηκα­ν και στους έξι ανθρώπους που ζουν σήμερα με τα όργανά του, τα οποία δώρισε η οικογένειά του σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece