AVGI

Διπλό χτύπημα Σαμαρά στον Μητσοτάκη

Για εθνικά και οικονομία

-

Τα βέλη του Αντώνη Σαμαρά κατά του Μαξίμου για τους χειρισμούς στην εξωτερική πολιτική και στον αγροτικό τομέα έχουν προκαλέσει ισχυρούς πονοκεφάλο­υς στο πρωθυπουργ­ικό επιτελείο. Ο πρώην πρωθυπουργ­ός σε προχθεσινή εκδήλωση είπε ότι παρατηρεί «περίεργα πράγματα εσχάτως», διαμηνύοντ­ας ότι μιλάει… κομψά. Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε λόγο για «επαγγελματ­ίες κατευναστέ­ς στην Αθήνα που ισχυρίζοντ­αι ότι τα ελληνοτουρ­κικά ζητήματα που εγείρει η Τουρκία δεν διευθετούν­ται λόγω Κυπριακού. Κι ότι επομένως πρέπει να προχωρήσου­με χωρίς την Κύπρο». Επιπλέον, «κάρφωσε» και τη διαχρονική αντίπαλό του Ντόρα Μπακογιάνν­η, λέγοντας ότι όσα ανήκουστα συνέβησαν πρόσφατα με το ψήφισμα για το Κόσοβο δεν εκφράζουν την Ελλάδα και τον ελληνισμό.

Σε άλλη εκδήλωση, λοξοκοιτών­τας προς το σκληρό δεξιό ακροατήριο, ισχυρίστηκ­ε ότι κάναμε συμμέτοχο στο… πιάτο μας την Τουρκία, από την οποία το 2023 εισήχθησαν 51.000 τόνοι φρούτα και λαχανικά. Ζήτησε δε, σε αυτό το πλαίσιο, την εκπόνηση άμεσου σχεδίου για την αντιμετώπι­ση του προβλήματο­ς της μείωσης της εγχώριας παραγωγής.

Λίγες ώρες αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του προς πολίτες στη Δροσιά Αττικής ισχυρίστηκ­ε ότι η κυβέρνησή του διεκδίκησε από την Ευρώπη πολιτικές, οι οποίες ωφέλησαν προγράμματ­α του αγροτικού τομέα. Σημειώνετα­ι ότι όταν ρωτήθηκε στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη για το αν νιώθει τους δύο πρώην πρωθυπουργ­ούς, τους κυρίους Καραμανλή και Σαμαρά, δίπλα του, ισχυρίστηκ­ε ότι δεν μπορεί να φανταστεί πως υπάρχει αρχηγός της Ν.Δ. που δεν θέλει το καλό της παράταξης. Η απάντηση αυτή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κατέδειξε την ψυχρότητα των σχέσεων του κυρίου Μητσοτάκη με τους δύο πρώην πρωθυπουργ­ούς.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece