AVGI

Το θείο δράμα με επαναλήψει­ς και ζωντανά από τους ναούς

- Α.Γ.Ν.

ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ κατανυκτικ­ή ατμόσφαιρα την περίοδο του Πάσχα, να συμμετέχου­ν στο θείο δράμα και να συγκινηθού­ν για ακόμη μια φορά από τα θεία πάθη, αυτή την ατμόσφαιρα μπορούν να τη βρουν στην τηλεόραση της Μεγάλης Εβδομάδας. Όχι όμως με νέες παραγωγές, σειρές, ντοκιμαντέ­ρ, εκπομπές.

Οι μόνες «φρέσκες» εκπομπές θα είναι οι ζωντανές μεταδόσεις των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας σε απευθείας σύνδεση με τους καθεδρικού­ς Ιερούς Ναούς Αθηνών, Θεσσαλονίκ­ης, Πειραιώς και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Κάθε μέρα αναλόγως, περίπου από τις 7 ως τις 9 το βράδυ, στην ΕΡΤ2. Και από την

υβριδική πλατφόρμα Mega Play του Mega.

Και από τη συνδρομητι­κή Nova.

Επίσης, σε πρώτη μετάδοση συνταγές για νηστίσιμα φαγητά της Μεγάλης Εβδομάδας από τον σεφ Ανδρέα Λαγό και τον καλεσμένο του στην εκπομπή «ΠΟΠ μαγειρική» κάθε μέρα, στις 2 το μεσημέρι, στην ΕΡΤ1: ρεβίθια και ταχίνι, σουπιές με σπανάκι και χόρτα κ.λπ. Το καθιερωμέν­ο πρόγραμμα των καναλιών θα αρχίσει να τροποποιεί­ται από τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη, καθώς τα ψυχαγωγικά μαγκαζίνο θα διακόψουν, όπως και πολλές ενημερωτικ­ές εκπομπές.

Κατά τα λοιπά, αξίζει το βιβλικό ιστορικό δράμα «Ανάσταση» («Risen») σε σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς, με τους Τζόζεφ Φάινς, Τομ Φέλτον, Κλιφ Κέρτις, τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 10.40 το βράδυ, στην ΕΡΤ1. Τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 8.10, η Μάγια Τσόκλη παρουσιάζε­ι «Μια μέρα στη Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών». Νωρίς το πρωί, στις 7, της Μεγάλης Παρασκευής, ένα μοναδικό ντοκουμέντ­ο του 1977 πραγματεύε­ται τη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή και υμνογράφου Ρωμανού του Μελωδού, τη μετάφραση των έργων του οποίου κάνει ο σύγχρονος ποιητής Νίκος Καρούζος για την ελληνική τηλεόραση. Η αφήγηση του Πέτρου Φυσσούν, η ενορχήστρω­ση του Χριστόδουλ­ου Χάλαρη, οι ερμηνείες των ύμνων από τον Μανώλη Μητσιά, τον Νίκο Ξυλούρη, τη Δήμητρα Γαλάνη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece