AVGI

Μέσα από τα λαϊκά λόγια καταλαβαίν­εις τι σημαίνει ζωή

-

την ήξερα, μα τώρα τη γνώρισα βαθιά και πολύ μέσα από τα μάτια του Μάνου, που την ξέρει τόσο καλά και την αγαπά τόσο πολύ. Η «Κασέτα». Ένα κείμενο, ένα έργο που είναι λες και μιλάει για καθένα μας χωριστά από όπου και να προερχόμασ­τε. Ένα κείμενο τόσο βαθιά λαϊκό που έτσι είναι η ζωή μας όλη. Μέσα από τα λαϊκά πρόσωπα, μέσα από τα λαϊκά λόγια καταλαβαίν­εις τι σημαίνει ζωή. Και η Λούλα το είχε καταλάβει καλά αυτό. Είμαι απέραντα χαρούμενη και τυχερή που ο Μάνος με κάλεσε και με επέλεξε να συμμετάσχω, και μου χάρισε αυτόν τον ρόλο, τον ρόλο της Βαγγελιώς. Είμαι, επίσης, τυχερή που αντάμωσα τον Μάνο ως σκηνοθέτη και ως σκηνοθέτη μου. Γιατί πέρα από την εκτίμηση και την αγάπη που του έχω, η ανάλυσή του και η προσέγγισή του στο έργο της Αναγνωστάκ­η ήταν καταλυτική. Ξέμπλεκε το κουβάρι κάθε λέξης και έφερνε στο φως την ιστορία. Αφέθηκα στις πρόβες και στον ρόλο, αφέθηκα στον Μάνο στις πρόβες και στον ρόλο ωσάν λευκό χαρτί.

Ο ρόλος, ο ρόλος μου, η Βαγγελιώ, μου αποκαλύφθη­κε, εκτός των άλλων, και μέσα από μια μαντινάδα: «Πέτρες πετώ του φεγγαριού και αυτό τις στέλνει πίσω». Αυτή είναι η Βαγγελιώ μου. Και περισσότερ­α δεν μπορώ να πω!

Και, τέλος, είμαι πολύ τυχερή και χαρούμενη που αντάμωσα και γνώρισα αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που παίζουμε μαζί, γιατί, πρώτον, είναι καλοί άνθρωποι και, δεύτερον, εξαιρετικο­ί ηθοποιοί. Όπως επίσης και την υπέροχη βοηθό μας. Καθώς και όλους τους συνεργάτες που δημιούργησ­αν μαζί μας για να γίνει αυτή η παράσταση. Ευχαριστώ τον Μάνο για όλα και όλους τους για όλο αυτό, για την αντάμωσή μας και για αυτό που είναι στη ζωή αυτή.

Τους αγάπησα όλους και ως ανθρώπους και ως ρόλους.

Καλό μας ταξίδι. Ερμίνα Κυριαζή, ηθοποιός

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece