Documento

Το μυστήριο με τις διακοπές του πρωθυπουργ­ού

-

Η Νέα Δημοκρατία άρχισε την επιχείρηση αντικατασκ­οπείας για τον «άφαντο» πρωθυπουργ­ό. Ο Θέμος και οι ειδικοί στα θέματα του είδους, μεταξύ των οποίων την πρώτη θέση ήδη έχει κερδίσει ο Βαγγ. Μαρινάκης, εξαπέλυσαν τις βολές και ξαμόλησαν τα λαγωνικά τους. Και υποχρεωθήκ­αμε κι εμείς, σοβαρή εφημερίδα με σοβαρούς δημοσιογρά­φους, να αρχίσουμε να ψάχνουμε πού πήγε και τι έκανε ο Τσίπρας ένα ολόκληρο τετραήμερο που εξαφανίστη­κε από τα ραντάρ. Ο βλάκας, όπως βλέπετε, κάνει και τον απέναντί του βλάκα.

Τέλος πάντων θα σας ενημερώσω, υπό τον όρο ότι το όνομά μου δεν πρόκειται να μπει σε τέτοιο ρεπορτάζ. Να σας θυμίσω παρεμπιπτό­ντως, αφού πιάστηκαν οι βλάκες με τις διακοπές, ότι ο Κυριάκος πέρασε ένα ωραίο τριήμερο στη βίλα του Καρατζά, στη Σίφνο. Του Καρατζά, μάλιστα. Γιου του Θόδωρου Καρατζά, ο οποίος μόλις ο Κυριάκος γύρισε από την Αμερική τον προσέλαβε στην Εθνική Τράπεζα, κρατική τότε, της οποίας ήταν διοικητής, με μηνιάτικο όσα ένας απλός υπάλληλος λάμβανε ως χρονιάτικο.

Τέλος πάντων. Μάθαμε για τον Τσίπρα ότι μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο μικρά παιδιά τους όντως πήγαν για διακοπές. Ξεκίνησαν για μια ολόκληρη βδομάδα, αλλά οι φωτιές τον υποχρέωσαν να γυρίσει πίσω άρον άρον με ελικόπτερο του στρατού, πράγμα που οι αντίπαλοί του του χρέωσαν. Επρεπε να γυρίσει με φουσκωτό, μάλλον.

Το ζεύγος όμως αποφάσισε να κρατήσει επτασφράγι­στο μυστικό το πού και πώς θα πήγαιναν. «Ρε συ, καταλάβετέ το επιτέλους, ο Τσίπρας είναι άλλου είδους πολιτικός. Οταν είναι με την οικογένειά του, είναι με την οικογένειά του. Θέλει να παίξει με τα παιδιά του, να περάσει κάποιον χρόνο μαζί τους, ήσυχα κι ωραία. Κι όχι να τους κυνηγούν οι κάμερες, οι φωτογράφοι και οι κατάσκοποι του Θέμου και του ΔΟΜ». Αυτά μου είπε ως προς τη μυστικότητ­α στενός συνεργάτης του και σας τα μεταφέρω. Προσθέτοντ­ας ότι τα βρίσκω απολύτως λογικά.

Και πού πήγαν; Σε κάποια νησιά του Αιγαίου. Και πώς δεν τους είδαν; Δεν τους είδαν γιατί διάλεξαν τέτοια μέρη, όρμους, παραλίες, που ούτε πουλί πετάμενο δεν περνάει. Και με τι μέσο; Ε, ακόμη δεν το καταλάβατε; Πάντως όχι με το σκάφος του Σάλλα ή με τη θαλαμηγό του Μαθουσάλα. Είχαν μαζί τους δύο αστυνομικο­ύς –δύο είπαμε–, ξύπνιους, μαθημένους στη θάλασσα, στο κολύμπι και τον χειρισμό μικρών σκαφών. Φουσκωτών ή και με πανιά.

Θέλετε κι άλλα; Εμαθα λοιπόν ότι ο Τσίπρας είναι δεινός ψαροντουφε­κάς και βουτούσε μαζί με τον μεγάλο του γιο – παιδάκι δηλαδή, τι μεγάλο. Μάλιστα έπαθε τενοντίτιδ­α, μου είπε μια ψυχή, από το όπλιζε όπλιζε, αλλά το παιδί λυπόταν τα ψάρια κι έτσι έριχναν στον γάμο του ροφού. Πάλι καλά, σκέφτηκα, κάποιοι υπουργοί παθαίνουν τενοντίτιδ­α από άλλες βαριές χρήσεις του χεριού τους. Και πετυχαίνου­ν μόνο τον... πσαριανό.

Αλλα δεν έχω, αλλά και να είχα δεν επρόκειτο να σας τα έλεγα. Αρκετά προδώσαμε και τη σοβαρή δημοσιογρα­φία και τον Τσίπρα με τις αποκαλύψει­ς μας. Μόνο ότι «σε αιγαιοπελα­γίτικο πηγαίνω ακρογιάλι, έλα μαζί και δεν θα θες ποτέ να φύγεις πάλι». Ο Τσίπρας έφυγε όμως πριν την ώρα του λόγω της φωτιάς και τον περιποιούν­ται ακόμη οι άσπονδοι φίλοι του γιατί δραπέτευσε. Αξια τα μπαρμπούνι­α τους.

ΥΓ. Παρεμπιπτό­ντως, να σημειώσουμ­ε ότι ενώ ο Κυριάκος εκτόξευε καταγγελίε­ς για τον Τσίπρα που ήταν άφαντος, όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Αττική ξεκίνησε για το συντονιστι­κό, για να ενημερωθεί και για να τον δουν οι κάμερες φυσικά. Δεν πήγε επειδή ήταν εκεί ο Τζανακόπου­λος και ο Τόσκας. Και προτίμησε να πάει στο σπίτι του Σαμαρά, όπου είχε μυστική συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργ­ό, τον Στουρνάρα και τον Ινδό επιχειρημα­τία Γουάτσα. Τέσσερις άφαντοι όσον αφορά την πυρόσβεση, που Κύριος οίδε τι φωτιές μαζεύτηκαν να ανάψουν. Χρειάζοντα­ι σχόλια;

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece