Το μυστήριο με τις διακοπές του πρωθυπουργού

Documento - - ΠΟΛΙΤΙΚΉ -

Η Νέα Δημοκρατία άρχισε την επιχείρηση αντικατασκοπείας για τον «άφαντο» πρωθυπουργό. Ο Θέμος και οι ειδικοί στα θέματα του είδους, μεταξύ των οποίων την πρώτη θέση ήδη έχει κερδίσει ο Βαγγ. Μαρινάκης, εξαπέλυσαν τις βολές και ξαμόλησαν τα λαγωνικά τους. Και υποχρεωθήκαμε κι εμείς, σοβαρή εφημερίδα με σοβαρούς δημοσιογράφους, να αρχίσουμε να ψάχνουμε πού πήγε και τι έκανε ο Τσίπρας ένα ολόκληρο τετραήμερο που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. Ο βλάκας, όπως βλέπετε, κάνει και τον απέναντί του βλάκα.

Τέλος πάντων θα σας ενημερώσω, υπό τον όρο ότι το όνομά μου δεν πρόκειται να μπει σε τέτοιο ρεπορτάζ. Να σας θυμίσω παρεμπιπτόντως, αφού πιάστηκαν οι βλάκες με τις διακοπές, ότι ο Κυριάκος πέρασε ένα ωραίο τριήμερο στη βίλα του Καρατζά, στη Σίφνο. Του Καρατζά, μάλιστα. Γιου του Θόδωρου Καρατζά, ο οποίος μόλις ο Κυριάκος γύρισε από την Αμερική τον προσέλαβε στην Εθνική Τράπεζα, κρατική τότε, της οποίας ήταν διοικητής, με μηνιάτικο όσα ένας απλός υπάλληλος λάμβανε ως χρονιάτικο.

Τέλος πάντων. Μάθαμε για τον Τσίπρα ότι μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο μικρά παιδιά τους όντως πήγαν για διακοπές. Ξεκίνησαν για μια ολόκληρη βδομάδα, αλλά οι φωτιές τον υποχρέωσαν να γυρίσει πίσω άρον άρον με ελικόπτερο του στρατού, πράγμα που οι αντίπαλοί του του χρέωσαν. Επρεπε να γυρίσει με φουσκωτό, μάλλον.

Το ζεύγος όμως αποφάσισε να κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό το πού και πώς θα πήγαιναν. «Ρε συ, καταλάβετέ το επιτέλους, ο Τσίπρας είναι άλλου είδους πολιτικός. Οταν είναι με την οικογένειά του, είναι με την οικογένειά του. Θέλει να παίξει με τα παιδιά του, να περάσει κάποιον χρόνο μαζί τους, ήσυχα κι ωραία. Κι όχι να τους κυνηγούν οι κάμερες, οι φωτογράφοι και οι κατάσκοποι του Θέμου και του ΔΟΜ». Αυτά μου είπε ως προς τη μυστικότητα στενός συνεργάτης του και σας τα μεταφέρω. Προσθέτοντας ότι τα βρίσκω απολύτως λογικά.

Και πού πήγαν; Σε κάποια νησιά του Αιγαίου. Και πώς δεν τους είδαν; Δεν τους είδαν γιατί διάλεξαν τέτοια μέρη, όρμους, παραλίες, που ούτε πουλί πετάμενο δεν περνάει. Και με τι μέσο; Ε, ακόμη δεν το καταλάβατε; Πάντως όχι με το σκάφος του Σάλλα ή με τη θαλαμηγό του Μαθουσάλα. Είχαν μαζί τους δύο αστυνομικούς –δύο είπαμε–, ξύπνιους, μαθημένους στη θάλασσα, στο κολύμπι και τον χειρισμό μικρών σκαφών. Φουσκωτών ή και με πανιά.

Θέλετε κι άλλα; Εμαθα λοιπόν ότι ο Τσίπρας είναι δεινός ψαροντουφεκάς και βουτούσε μαζί με τον μεγάλο του γιο – παιδάκι δηλαδή, τι μεγάλο. Μάλιστα έπαθε τενοντίτιδα, μου είπε μια ψυχή, από το όπλιζε όπλιζε, αλλά το παιδί λυπόταν τα ψάρια κι έτσι έριχναν στον γάμο του ροφού. Πάλι καλά, σκέφτηκα, κάποιοι υπουργοί παθαίνουν τενοντίτιδα από άλλες βαριές χρήσεις του χεριού τους. Και πετυχαίνουν μόνο τον... πσαριανό.

Αλλα δεν έχω, αλλά και να είχα δεν επρόκειτο να σας τα έλεγα. Αρκετά προδώσαμε και τη σοβαρή δημοσιογραφία και τον Τσίπρα με τις αποκαλύψεις μας. Μόνο ότι «σε αιγαιοπελαγίτικο πηγαίνω ακρογιάλι, έλα μαζί και δεν θα θες ποτέ να φύγεις πάλι». Ο Τσίπρας έφυγε όμως πριν την ώρα του λόγω της φωτιάς και τον περιποιούνται ακόμη οι άσπονδοι φίλοι του γιατί δραπέτευσε. Αξια τα μπαρμπούνια τους.

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, να σημειώσουμε ότι ενώ ο Κυριάκος εκτόξευε καταγγελίες για τον Τσίπρα που ήταν άφαντος, όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Αττική ξεκίνησε για το συντονιστικό, για να ενημερωθεί και για να τον δουν οι κάμερες φυσικά. Δεν πήγε επειδή ήταν εκεί ο Τζανακόπουλος και ο Τόσκας. Και προτίμησε να πάει στο σπίτι του Σαμαρά, όπου είχε μυστική συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό, τον Στουρνάρα και τον Ινδό επιχειρηματία Γουάτσα. Τέσσερις άφαντοι όσον αφορά την πυρόσβεση, που Κύριος οίδε τι φωτιές μαζεύτηκαν να ανάψουν. Χρειάζονται σχόλια;

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.