«Δεν παίζουμε με τις παρανομίες»

Documento - - ΕΡΕΥΝΑ -

Το 2007 επί υπουργίας της κ. Γιαννάκου ψηφίστηκε ο νόμος 3577 που όριζε τη διενέργεια πτυχιακών εξετάσεων για τους κατόχους χιλιάδων παράτυπων πτυχίων που εκδόθηκαν από αρκετά ιδιωτικά ΤΕΕ των οποίων η λειτουργία κρίθηκε μη νόμιμη και στα οποία επιβλήθηκαν ποινές.

Οι εξετάσεις αυτές δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ ούτε από την κυβέρνηση της ΝΔ ούτε από την επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ούτε από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Στην τελευταία μάλιστα κυβέρνηση υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παριστάνει ότι θέλει δήθεν να ενισχύσει την αριστεία.

Ενώ λοιπόν πρόλαβε να θέσει σε διαθεσιμότητα πολλές χιλιάδες υπαλλήλους, μεταξύ αυτών και 2.000 εκπαιδευτικούς, δεν ασχολήθηκε καθόλου με όσους κατέχουν αυτά τα παράτυπα πτυχία.

Η κυβέρνησή μας, με τον πρόσφατο νόμο 4485, ρύθμισε όλες τις λεπτομέρειες και είμαστε πλέον έτοιμοι ώστε τους προσεχείς μήνες να διενεργηθούν οι εξετάσεις. Οσοι επιτύχουν θα αποκτήσουν νόμιμα πτυχία.

Για όσους αποτύχουν ή δεν προσέλθουν στον διαγωνισμό ο νόμος ορίζει ότι τα πτυχία που κατέχουν είναι εξαρχής ανίσχυρα. Ας καταλάβουν όλοι ότι εμείς δεν παίζουμε με τις παρανομίες που έχουν διαπραχθεί από τα συγκεκριμένα ιδιωτικά ΤΕΕ.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης Υφυπουργός Παιδείας

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.