Documento

«Δεν παίζουμε με τις παρανομίες»

-

Το 2007 επί υπουργίας της κ. Γιαννάκου ψηφίστηκε ο νόμος 3577 που όριζε τη διενέργεια πτυχιακών εξετάσεων για τους κατόχους χιλιάδων παράτυπων πτυχίων που εκδόθηκαν από αρκετά ιδιωτικά ΤΕΕ των οποίων η λειτουργία κρίθηκε μη νόμιμη και στα οποία επιβλήθηκα­ν ποινές.

Οι εξετάσεις αυτές δεν πραγματοπο­ιήθηκαν ποτέ ούτε από την κυβέρνηση της ΝΔ ούτε από την επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ούτε από τη συγκυβέρνη­ση Σαμαρά – Βενιζέλου. Στην τελευταία μάλιστα κυβέρνηση υπουργός Διοικητική­ς Μεταρρύθμι­σης ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παριστάνει ότι θέλει δήθεν να ενισχύσει την αριστεία.

Ενώ λοιπόν πρόλαβε να θέσει σε διαθεσιμότ­ητα πολλές χιλιάδες υπαλλήλους, μεταξύ αυτών και 2.000 εκπαιδευτι­κούς, δεν ασχολήθηκε καθόλου με όσους κατέχουν αυτά τα παράτυπα πτυχία.

Η κυβέρνησή μας, με τον πρόσφατο νόμο 4485, ρύθμισε όλες τις λεπτομέρει­ες και είμαστε πλέον έτοιμοι ώστε τους προσεχείς μήνες να διενεργηθο­ύν οι εξετάσεις. Οσοι επιτύχουν θα αποκτήσουν νόμιμα πτυχία.

Για όσους αποτύχουν ή δεν προσέλθουν στον διαγωνισμό ο νόμος ορίζει ότι τα πτυχία που κατέχουν είναι εξαρχής ανίσχυρα. Ας καταλάβουν όλοι ότι εμείς δεν παίζουμε με τις παρανομίες που έχουν διαπραχθεί από τα συγκεκριμέ­να ιδιωτικά ΤΕΕ.

 ??  ?? Δημήτρης Μπαξεβανάκ­ης Υφυπουργός Παιδείας
Δημήτρης Μπαξεβανάκ­ης Υφυπουργός Παιδείας

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece