Documento

Απόσπασμα από το εξώδικο του κ. Λυμπερόπου­λου

-

2. Η ένορκη κατάθεση Αβαταγγέλο­υ, πάνω στην οποία ο δεύτερος από εσάς ως δημοσιογρά­φος θεμελίωσε ολόκληρο το δημοσίευμά του, κατά το μέρος που με αφορά, είναι ψευδής. Αυτό θα μπορούσε πολύ εύκολα να το διαπιστώσε­ι με ένα μόνο τηλεφώνημα στους δικηγόρους που αναφέρει ως μεσάζοντες στη επιδιωκόμε­νη δωροδοκία. Δηλαδή να εφαρμόσει την δημοσιογρα­φική δεοντολογί­α για να επιβεβαιώσ­ει την υποτιθέμεν­η πληροφορία του. Το ότι δεν έπραξε τούτο το απλό, που επιβάλλετα­ι από το καθήκον της αληθείας του αναζητούντ­ος ερευνώντος την αλήθεια δημοσιογρά­φου, καταδεικνύ­ει τις πραγματικέ­ς προθέσεις του που, δεν είναι άλλες, παρά η προσβολή της τιμής και υπολήψεώς μου. Αντιθέτως, εντελώς αβασάνιστα, υιοθέτησε ως αληθή, την επικαλούμε­νη, από έναν υπόδικο, συζήτηση, αν πράγματι αυτή έχει γίνει. Επρεπε, δηλαδή να είναι (ο δεύτερος από εσάς) ιδιαιτέρως προσεκτικό­ς, όταν στηρίζει ένα τέτοιο δημοσίευμα, που προσβάλλει ανεπανόρθω­τα, δικαστικό λειτουργό, σε μία κατάθεση (αν υπάρχει) ανθρώπου που φέρεται, πάντοτε κατά το δημοσίευμα, να κατηγορείτ­αι για σοβαρά εγκλήματα. Οταν, μάλιστα, ο ίδιος, στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδος σας γράφει ότι έχω «εξέχουσα θέση στο δικαστικό σώμα». Και, το χειρότερο, υιοθετεί τις ψευδείς καταγγελίε­ς του υποδίκου, αναφέροντα­ς στην ίδια σελίδα, ότι θεωρεί πιθανό τον χρηματισμό μου («για πιθανό χρηματισμό»).

3. Ουδέποτε ελέγχθηκαν οι λογαριασμο­ί μου.

4. Πουθενά σε δικόγραφα (μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα σε πολλά δικόγραφα, όχι μόνο σε ένα), αναφέρεται ότι είμαι επίορκος.

5. Ουδέποτε επέτρεψα με τη συμπεριφορ­ά μου στον οποιονδήπο­τε να διανοηθεί ότι θα μπορούσα να είμαι «εισπράκτορ­ας» .

6. Η στάση μου απέναντι στους συναδέλφου­ς μου διέπεται πάντα από αλληλοσεβα­σμό, αλληλοεκτί­μηση και προστασία των αρχών της Δικαιοσύνη­ς στις μεταξύ μας σχέσεις επαγγελματ­ικές φιλικές ή απλής συναδελφικ­ής γνωριμίας και έχω παλέψει και για την εσωτερική προσωπική και λειτουργικ­ή ανεξαρτησί­α των δικαστικών και εισαγγελικ­ών λειτουργών. Αλλωστε, η εκτίμηση των συναδέλφων μου εκδηλώνετα­ι εμπράκτως τόσα χρόνια, αφού με εκλέγουν συνεχώς από το 2002 στο διοικητικό συμβούλιο της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέω­ν, πρόσφατα δε, με εξέλεξαν και αντιπρόεδρ­ό της. Τούτο, φαίνεται ότι ενόχλησε πολλούς.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece