Απόσπασμα από το εξώδικο του κ. Λυμπερόπουλου

Documento - - ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΌΜΟ -

2. Η ένορκη κατάθεση Αβαταγγέλου, πάνω στην οποία ο δεύτερος από εσάς ως δημοσιογράφος θεμελίωσε ολόκληρο το δημοσίευμά του, κατά το μέρος που με αφορά, είναι ψευδής. Αυτό θα μπορούσε πολύ εύκολα να το διαπιστώσει με ένα μόνο τηλεφώνημα στους δικηγόρους που αναφέρει ως μεσάζοντες στη επιδιωκόμενη δωροδοκία. Δηλαδή να εφαρμόσει την δημοσιογραφική δεοντολογία για να επιβεβαιώσει την υποτιθέμενη πληροφορία του. Το ότι δεν έπραξε τούτο το απλό, που επιβάλλεται από το καθήκον της αληθείας του αναζητούντος ερευνώντος την αλήθεια δημοσιογράφου, καταδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις του που, δεν είναι άλλες, παρά η προσβολή της τιμής και υπολήψεώς μου. Αντιθέτως, εντελώς αβασάνιστα, υιοθέτησε ως αληθή, την επικαλούμενη, από έναν υπόδικο, συζήτηση, αν πράγματι αυτή έχει γίνει. Επρεπε, δηλαδή να είναι (ο δεύτερος από εσάς) ιδιαιτέρως προσεκτικός, όταν στηρίζει ένα τέτοιο δημοσίευμα, που προσβάλλει ανεπανόρθωτα, δικαστικό λειτουργό, σε μία κατάθεση (αν υπάρχει) ανθρώπου που φέρεται, πάντοτε κατά το δημοσίευμα, να κατηγορείται για σοβαρά εγκλήματα. Οταν, μάλιστα, ο ίδιος, στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδος σας γράφει ότι έχω «εξέχουσα θέση στο δικαστικό σώμα». Και, το χειρότερο, υιοθετεί τις ψευδείς καταγγελίες του υποδίκου, αναφέροντας στην ίδια σελίδα, ότι θεωρεί πιθανό τον χρηματισμό μου («για πιθανό χρηματισμό»).

3. Ουδέποτε ελέγχθηκαν οι λογαριασμοί μου.

4. Πουθενά σε δικόγραφα (μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα σε πολλά δικόγραφα, όχι μόνο σε ένα), αναφέρεται ότι είμαι επίορκος.

5. Ουδέποτε επέτρεψα με τη συμπεριφορά μου στον οποιονδήποτε να διανοηθεί ότι θα μπορούσα να είμαι «εισπράκτορας» .

6. Η στάση μου απέναντι στους συναδέλφους μου διέπεται πάντα από αλληλοσεβασμό, αλληλοεκτίμηση και προστασία των αρχών της Δικαιοσύνης στις μεταξύ μας σχέσεις επαγγελματικές φιλικές ή απλής συναδελφικής γνωριμίας και έχω παλέψει και για την εσωτερική προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Αλλωστε, η εκτίμηση των συναδέλφων μου εκδηλώνεται εμπράκτως τόσα χρόνια, αφού με εκλέγουν συνεχώς από το 2002 στο διοικητικό συμβούλιο της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, πρόσφατα δε, με εξέλεξαν και αντιπρόεδρό της. Τούτο, φαίνεται ότι ενόχλησε πολλούς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.