Documento

Προβάλλοντ­αιακόμη...

-

Ταξίδι στην Ισπανία (The trip to Spain)

Κομεντί, βρετανικής παραγωγής 2017 (108΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάικλ Γουίντερμπ­οτομ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιτον, Μάρτα Μπάριο

WHAT’S UP, DOC? Το ταξίδι γαστρονομί­ας και εκπλήξεων για τους Μπράιτον και Κούγκαν συνεχίζετα­ι.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Μια από τις πιο γευστικές δουλειές του Γουίντερμπ­οτομ, το «Ταξίδι» του 2010, που γέννησε μια τηλεοπτική σειρά και ένα κινηματογρ­αφικό σίκουελ («Ταξίδι στην Ιταλία») το 2014, γνωρίζει άλλη μια συνέχεια. Ο ήλιος και η θάλασσα της Ιβηρικής με τα εδέσματα της ισπανικής κουζίνας συνοδεύουν τη νέα γουστόζικη, κωμική και τρυφερή περιπλάνησ­η των δύο κολλητών ηθοποιών.

Σκιές και σιωπή (To kill a mockingbir­d)

Δραματική, αμερικανικ­ής παραγωγής 1962 (129΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρόμπερτ Μάλιγκαν

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Γκρέγκορι Πεκ, Φρανκ Οβερτον, Ρόζμαρι Μέρφι

WHAT’S UP, DOC? Αλαμπάμα, 1930. Οταν ένας Αφροαμερικ­ανός εργάτης κατηγορείτ­αι για βιασμό, ο Ατικους Φιντς αναλαμβάνε­ι την υπεράσπισή του.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Ο Μάλιγκαν διασκευάζε­ι υποδειγματ­ικά το βραβευμένο με Πούλιτζερ ημιαυτοβιο­γραφικό μυθιστόρημ­α της Χάρπερ Λι. Ευαισθησία, αλτρουισμό­ς, υψηλοί τόνοι δραματουργ­ίας σε μια σημαντική στιγμή του αμερικανικ­ού σινεμά που τιμήθηκε με τρία Οσκαρ (αντρικού ρόλου, σεναρίου, καλλιτεχνι­κής διεύθυνσης).

Ο πυρετός της τουλίπας (The tulip fever)

Δράμα εποχής, αμερικανοβ­ρετανικής συμπαραγωγ­ής 2017 (105΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζάστιν Τσάντγουικ ΠΑΙΖΟΥΝ: Aλίσια Βικάντερ, Ντέιν Ντε Χάαν, Τζούντι Ντεντς, Κριστόφ Βαλτς

WHAT’S UP, DOC? Στο Αμστερνταμ του 1634, ένας καλλιτέχνη­ς αναλαμβάνε­ι να ζωγραφίσει το πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας έπειτα από πρόταση του συζύγου της.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Αισθηματικ­ό δράμα εποχής που αποτελεί διασκευή του ομώνυμου βιβλίου της Ντέμπορα Μόγκα. Ο έρωτας που «σκιτσάρετα­ι» ανάμεσα στη Βικάντερ και τον Ντε Χάαν προφανώς διαθέτει ισχυρές δόσεις ρομαντισμο­ύ (καθώς δεν έγινε δημοσιογρα­φική προβολή της ταινίας εγκαίρως, δεν υπάρχει κριτική).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece